Tenis

Mate Pavić i Oliver Marach nakon gotovo pet sati borbe poraženi u finalu Wimbledona

Branimir Korać • subota, 15.07.2017.
Mate Pavić i Oliver Marach nakon gotovo pet sati borbe poraženi u finalu Wimbledona

Prvi hrvatski predstavnik u ovogodišnjem finalu Wimbledona nije uspio doći do pobjede. Mate Pavić s Austrijancem Oliverom Marachom poražen je u finalu muških parova protiv Lukasza Kubota i Marcela Mela s 5:7, 7:5, 7:6(2), 3:6, 13:11...

Iako su odigrali sjajan meč, Mate Pavić i Oliver Marach nisu uspjeli doći do pobjede u finalu muških parova. Maraton se razvukao u zonu slabije vidljivosti pa je došlo do prekida kako bi se zatvorio krov i uključili reflektori, a nakon 15-minutnog prekida kod 11:11, bolje su se na terenu snašli Kubot i Melo, uzeli naredna dva gema i titulu wimbledonskih pobjednika.

I Kubot i Melo već su imali Grand Slam titulu. Kubot je u paru s Robertom Lindstedtom osvojio Australian Open 2014. godine, a Melo je s Ivanom Dodigom 2015. godine osvojio Roland Garros. Melo je ujedno bio jedini igrač na terenu koji je već bio u finalu Wimbledona i to s Dodigom 2013. godine kada su poraženi od braće Bryan.

Titulu s Grand Slam turnira imao je i Mate Pavić, ali u konkurenciji mješovitih parova s Njemicom Laurom Siegemund s kojom je trijumfirao prošle godine na US Openu. Jedini koji nikada u karijeri nije došao do Grand Slam finala bio je Marach.

Oba para u finalni dvoboj ušla su nakon petosetnih maratona u polufinalu, a više iscrpljujući bio je onaj Maracha i Pavića koji su tek sa 17:15 u petom setu svladali Mektića i Škugora čime su ostali sat vremena duže na terenu nego njihovi finalni protivnici i to se osjetilo u finalu. Posebno na Marachu bilo je vidljivo koliko je taj meč ostavio traga.

Prvi set otišao je na stranu Maracha i Pavića zahvaljujući breaku u njegovoj završnici, ali nakon toga Kubot i Melo uzimaju naredna dva seta također boljom igrom u završnici.

Austrijsko-hrvatska kombinacija odgovorila je u četvrtom setu vrlo dobrim nastupom koji im je donio set sa 6:3 i izborenu odluku u petom setu.

Tamo su prvo Kubot i Melo propustili dvije vezane meč lopte kod 6:5, a zatim Pavić i Marach tri vezane break lopte kod 8:8. U već opisanom raspletu meča, nakon povratka na teren poslije prekida, Pavić i Marach osvojili su samo jedan poen i to na servis protivnika te su ostali bez titule pobjednika.

Iza njih je sjajan turnir i pokazali su da ovosezonski uspjesi koje su imali nisu plod slučajnosti.

Wimbledon, finale muških parova:
Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Poljska/Brazil, 4) - Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 16) 5:7, 7:5, 7:6(2), 3:6, 13:11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10815.07.2017. u 22:41
    koja steta, Mate je (opet) odigrao sjajan GS u parovima.
    narada108