Košarka

Hrvatske košarkašice do 20 godina izborile povratak u A diviziju

Branimir Korać • nedjelja, 16.07.2017.
Hrvatske košarkašice do 20 godina izborile povratak u A diviziju
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina upisala je pobjedu u susretu za treće mjesto protiv Bjelorusije i tako izborila povratak u A diviziju od sljedeće godine...

Cilj uoči puta u Izrael bio je plasman na jednu od prve tri pozicije i povratak u A diviziju i cilj je ispunjen. Hrvatske košarkašice iskoristile su drugu meč loptu za povratak u A diviziju, nakon poraza od Njemačke u polufinalu, svladale su Bjelorusiju 60:51 u susretu za treće mjesto i ostvarile cilj.

Cijelim tijekom susreta Hrvatska je bila bolji protivnik, održavala je vodstvo i nije dopustila Bjelorusiji preokret. Prednost je ostvarila odmah na početku kada je iskoristila sušno razdoblje Bjelorusije, odvojila se na 12:2 i do kraja susreta držala Bjeloruskinje u minusu.

U hrvatskom sastavu Petrak je upisala 16 poena, osam asistencija i šest skokova, a po 12 poena dodale su Kelava (13 skokova, sedam blokada) i Marić (16 skokova).

U bjeloruskom sastavu po 11 poena upisale su Brych i Masko.

Osim Hrvatske u A diviziju idu i Njemačka i Slovačka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10817.07.2017. u 12:49
    pa i ova utakmica je dokaz "kako se kod nas radi". Igramo sa 6 igracica do 20 minute. Da su BLR imali manje tih nesretnih, nespretnih lopti koje su im iscurile iz kos, stopila bi se skroz nasa prednost iz prvog djela. to je bila pobjeda individualne klase Ane Petrak.
    narada108
  • Tko Gdje17.07.2017. u 01:28
    Svaka čast curama, kako se kod nas radi u sportu ovo je odličan uspjeh.
    Tko Gdje