Nogomet

Zekić: "Grezda opet preore teren, a neki igrači koji su svježi nemaju ni približno takav angažman"

Sportnet • ponedjeljak, 17.07.2017.
Zekić: "Grezda opet preore teren, a neki igrači koji su svježi nemaju ni približno takav angažman"

Rudeš je u svom debitantskom nastupu osvojio bod u gostima kod Osijeka. Nakon utakmice u Gradskom vrtu puno je zadovoljniji bodom bio trener gostiju, dok je domaći strateg, Zoran Zekić bio poprilično razočaran angažmanom određenih igrača...

Foto: nk-osijek.hr

"I sami ste vidjeli da ovo nije bilo dobro s naše strane. Niti smo imali pravu energiju, niti smo dobro ušli u utakmicu, a nije bilo ni potrebnog balansa između linija. Brzo smo se upustili u nekakvu nervozu i počeli preskakati igru na njihovu postavljenu obranu, a ni u tome nismo bili uspješni. Niti u jednom trenutku nismo uspijevali ostvariti onaj pravi pritisak, sve je to nekako bilo stihijski. Osim toga, slabo smo se kretali bez lopte, tako da smo imali dosta problema. Ako je nešto u svemu ovome pozitivno, to je činjenica da u takvom nastupu nismo ostali i bez ovog jednog boda", poručio je trener Osijeka Zoran Zekić, a prenose službene stranice kluba.

"Nama je to ozbiljno upozorenje. Osobno sam se pribojavao ove utakmice, osjećao sam da bismo mogli imati problema, nažalost, to se i dogodilo. Gostujuća je momčad bila rastrčanija, s puno motiva u svom prvoligaškom debiju i čestitam im na osvojenom bodu", izjavio je strateg Osječana.

"Velika je razlika između onoga s Luzernom i ove predstave s Rudešom. Želio sam osvježiti neke igrače, nažalost, nisam dobio ono što sam želio. Probao sam s Bočkajem i Lukićem kao središnjim veznjacima, ali ipak nije išlo. Nije bilo protočnosti, puno smo lopti poklonili protivniku ili bacili u „bunar“. Nije mi baš jasno da, recimo, Grezda opet „preore“ teren, a da neki igrači koji su svježi ušli u ovu utakmicu nemaju ni približno takav angažman. To me najviše i muči, jer ako želimo igrati svaka tri-četiri dana utakmice u domaćem prvenstvu i Europi, onda moramo imati dvadesetak igrača na potrebnoj razini. I baš zato često spominjem da nam trebaju još dva-tri kvalitetna pojedinca."

Lopa još uvijek nije u formi: "On je tijekom cijele protekle proljetne sezone ovakve utakmice rješavao svojim individualnim potezima, ali trenutno nije u takvoj formi da bi nam opet donio odlučujuću prevagu. Ne preostaje nam drugo nego trenirati i pripremati se za predstojeće utakmice, vjerujući da ćemo biti puno bolji nego s Rudešom", zaključio je Zekić.

Trener Rudeša Inaki Alonso bio je zadovoljniji učinkom svojih igrača: "Naravno da sam sretan jer nismo izgubili u gostima kod ponajbolje momčadi u Hrvatskoj. Osijek je zaista opasan, ima nedvojbenu kvalitetu i bod na njegovom terenu je svakako uspjeh. Pohvalio bih svoje igrače za pristup i borbu koju su pokazali pa i taktičku izvedbu jer su u pojednim razdobljima susreta djelovali jako dobro! Dečki su na pravi način odradili ovu utakmicu, bili su hrabri i ovo će nam dobro doći za sve što slijedi."

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!