Tenis

Tena Lukas zaustavljena na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci u Bukureštu

Dario Dodić • ponedjeljak, 17.07.2017.
Tena Lukas zaustavljena na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci u Bukureštu

Hrvatska tenisačica Tena Lukas nije se uspjela probiti u glavni ždrijeb WTA turnira u Bukureštu. Na posljednjoj prepreci zaustavila ju je Poljakinja Magdalena Frech...

Tena Lukas nije uspjela ostvariti plasman u glavni ždrijeb turnira u Bukureštu. Nakon dvije kvalifikacijske pobjede, protiv Wallace i Cadantu, uslijedio je poraz u finalu kvalifikacija. Bolja u dva seta bila je 259. tenisačica svijeta, Poljakinja Magdalena Frech.

Bio je to meč u kojem su se obje tenisačice mučile na vlastitom servisu. Tako je Tena već na svom prvom servisu, u drugoj igri, došla u zaostatak, prvom break-loptom Poljakinja oduzima servis Hrvatici. Brzo se vratila Lukas, nije dozvolila Frech da potvrdi break.

Tena je došla do prednosti u sedmoj igri, ali kao i ranije u setu, tenisačica koja je došla do breaka nije ga uspjela i potvrditi. Poljakinja odmah vraća break, a onda u desetoj igri, pri vodstvu 5:4 dolazi do tri break/set-lopte, koristi prvu i sa 6:4 uzima set.

Dobro je drugi set otvorila Lukas, u trećoj igri dolazi do breaka, ali ga ponovno ne uspijeva potvrditi. Poljakinja se ekspresno vraća, a zatim dolazi i do novog breaka u osmoj igri, za 5:3. Spasila je Tena čak tri meč-lopte i došla do breaka, a zatim svojim servisom i izjednačila na 5:5, ali za više od toga nije bilo snage. Frech pri vodstvu 6:5 dolazi do dvije break/meč-lopte, prvu je Tena spasila, ali ne i drugu, s konačnih 6:4, 7:5 nakon gotovo dva sata igre Poljakinja prolazi u glavni ždrijeb turnira u Bukureštu.

WTA Bukurešt, finale kvalifikacija:
Magdalena Frech (POLJ) - Tena Lukas (HRV) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!