Tenis

Franko Škugor prokockao četiri meč-lopte i završio nastup u Umagu

Dario Dodić • ponedjeljak, 17.07.2017.
Franko Škugor prokockao četiri meč-lopte i završio nastup u Umagu
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Franko Škugor nije se proslavio u finalu kvalifikacija ATP turnira u Umagu. Imao je više nego dovoljno prilika za pobjedu, ali nije ih iskoristio te se oprostio od turnira porazom u tri seta...

Dva sata i 40 minuta bitke u finalu kvalifikacija nije dobro završilo za Franka Škugora. Hrvatski je tenisač imao odličnu situaciju, trebao je samo privesti meč kraju, no Francuz Kenny De Schepper izvukao se i na kraju slavio s 1:6, 7:6(2), 7:6(7) i ostvario plasman u glavni ždrijeb ATP turnira u Umagu.

Imao je Škugor više nego dovoljno prigoda riješiti meč u svoju korist, ali u ključnim trenucima nije odigrao dobro, Francuz je na kraju poklon objeručke prihvatio i izvukao već praktički izgubljeni meč.

Uraganski je u dvoboj ušao hrvatski tenisač protiv 148. igrača svijeta, čak triput mu je u prvom setu oduzeo servis i s laganih 6:1 došao do 1-0 u setovima.

Činilo se da će se Franko prošetati do glavnog turnira, ali je onda sve zakomplicirao. Dobro je započeo i drugi set, u drugoj igri glatko došao do breaka i dogurao do 4:2. U sedmoj igri Francuz dolazi do breaka, a zatim u 11. igri još jednom oduzima servis Hrvatu. Prednost nije iskoristio, odmah Franko vraća servis i set odlazi u tie-break. Nije ga dobro odigrao hrvatski tenisač, De Schepper mu triput uzima servis i s laganih 7:2 izjednačuje rezultat u setovima.

Pravo razočaranje za Hrvata uslijedilo je u trećem setu. Ponovno je ekspresno došao do breaka, u petoj igri mogao je i do dvostrukog breaka, ali Francuz spašava tri brek-lopte. Veselila je činjenica što Škugor relativno čvrsto drži svoj servis, ali u osmoj igri nije bilo spasa, De Schepper se vraća na 4:4. Pri rezultatu 5:5 četiri break-prilike propušta Škugor, treći se set ponovno odlučivao u 13. igri.

Četiri meč-lopte imao je u tie-breaku Franko, imao je 6:3, ali nijednu nije iskoristio. Sve je spasio De Schepper i na kraju s 9:7 prošao u glavni turnir u Umagu.

ATP Umag, finale kvalifikacija:
Kenny De Schepper (FRA, 2) - Franko Škugor (HRV, 7) 1:6, 7:6(2), 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!