Nogomet

VIDEO: Borussia Dortmund otvorila nastup na International Champions Cupu pobjedom protiv Milana

Branimir Korać • utorak, 18.07.2017.
VIDEO: Borussia Dortmund otvorila nastup na International Champions Cupu pobjedom protiv Milana
Foto: EPA

Prva utakmica ovoljetnog izdanja International Champions Cupa odigrana je u kineskom Guangzhouu gdje su se sastali Milan i dortmundska Borussia. Nijemci su odnijeli pobjedu 3:1 uz dva pogotka Pierre-Emericka Aubameyanga...

Dortmundska Borussia u ovom trenutku izgleda bolje od Milana. Pokazala je to u prvom susretu International Champions Cupa u kojem je svladala talijanskog diva s 3:1. I u fazi obrane i u fazi napada Borussia je izgledala bolje i na kraju je zasluženo slavila.

Milan nije imao na raspolaganju sva ovoljetna pojačanja, a među njima i Leonarda Bonuccija dok je Borussia zaigrala u znatno jačem sastavu te je bilo očito da izgleda uigranije.

U 16. minuti Nijemci su poveli pogotkom Nurija Sahina kojem je dobro spuštena lopta na 18 metara, a on je iz prve poslao loptu u kut Storarijevog gola.

Pet minuta kasnije već je 2:0. Pulisic je ušao u kazneni prostor gdje ga ruši Paletta, dosuđen je kazneni udarac koji Pierre-Emerick Aubameyang pretvara u pogodak.

Do kraja prvog dijela Milan je uspio doći do smanjenja zaostatka. Carlos Bacca uzeo je loptu Dembeleu na sredini terena, došao do kaznenog prostora i onda ne baš jakim udarcem pogodio mrežu.

U drugom poluvremenu viđen je samo jedan pogodak i to u 62. minuti kada je Borussia složila kontranapad koji je pogotkom okončao Aubameyang.

U završnici susreta Milan je imao nekoliko zanimljivih prilika, ali nije uspio doći do drugog pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!