Košarka

KK Vrijednosnice Osijek ponovno u regionalnoj ligi, potvrđen Alpe Adria kup

Edvard Burić • utorak, 18.07.2017.
KK Vrijednosnice Osijek ponovno u regionalnoj ligi, potvrđen Alpe Adria kup

Uprava KK Vrijednosnica Osijek na prošloj sjednici ocijenila je proteklu sezonu, donijela ciljeve i budžet za predstojeću sezonu, te je osnažila svoje redove Ivanom Mustapićem, proslavljenim hrvatskim olimpijcem.

Predsjednik kluba Alexander Hrkač predstavio je pojačanje u upravljačkim strukturama kluba zaželivši dobrodošlicu novom članu uprave: "S obzirom na bogato životno, poslovno i sportsko iskustvo očekujemo da će Ivan Mustapić pomoći u kreiranju sportske i razvojne politike kluba, te u marketingu i logistici."

Uprava kluba prošlu sezonu ocijenila je vrlo uspješnom, u kojoj su pod vodstvom trenera Vladimira Krstića seniori zauzeli sedmo mjesto u prvenstvu Hrvatske (pobjeđujući Cibonu, Split, Zagreb...), a mlađi uzrasti pokazali znatan napredak, te se od njih očekuje još veći doprinos u idućim sezonama.

Uprava kluba posebno je pohvalila napredak u radu s mlađim dobnim kategorijama, gdje su uz sve veću brojnost djece (oko 200 članova u Osijeku, Dardi i Bilju), mladi Brokeri počeli donositi i sve više odličnih rezultata s Državnih poluzavršnica i završnica (Juniori godišta ‘98 su sedmi u PH, Početnici 2006. godište peti, a početnici 2005. su viceprvaci Države).

Postavljeni ciljevi kluba, sukladno budžetu i rosteru, bit će što bolji rezultat u Premijer ligi, Kupu Krešimira Ćosića i u Alpe Adria kupu. Time je definitivno otklonjena mogućnost igranja druge ABA lige iduće sezone, a s čime se u nekim medijima kalkuliralo proteklih dana. U klubu posebno naglašavaju kako žele nastaviti biti razvojni klub za sve mlade potentne igrače, kojima KK Vrijednosnice Osijek trebaju biti odskočna daska za razne europske klubove i lige, te da uvjete za rad u svim kategorijama podignu na još viši nivo.

Nastupom u Alpe Adria kupu pokazuju ambicije predstavljanja kluba, grada i regije u međunarodnoj konkurenciji dokazujući da se u klubu sustavno radi s ciljem napretka iz sezone u sezonu. Klub sve svoje obveze uredno podmiruje i zdrava je sredina u kojoj igrači mogu misliti samo na košarku te je time zasigurno zanimljiv talentiranim igračima željnim dodatnog iskoraka u budućnosti.

Proračun kluba za iduću sezonu ostat će na prošlogodišnjem nivou, zaključila je jednoglasno klupska Uprava, te se zahvalila sponzorima na pomoći, a posebno tvrtki Vrijednosnice Osijek i Gradu Osijeku.

U prijelaznom roku do sada je potpisan Josip Boban, a klub se sporazumno razišao s Markom Karlovićem. U idućim tjednima možemo očekivati dolaske nekoliko igrača, nakon čega će i roster za iduću sezonu dobiti opipljivije obrise.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!