Tenis

Mate Delić dobro krenuo pa upisao poraz u San Benedettu

Dario Dodić • utorak, 18.07.2017.
Mate Delić dobro krenuo pa upisao poraz u San Benedettu
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Mate Delić zapeo je na prvoj prepreci u glavnom ždrijebu Challengera u talijanskom San Benedettu, u tri seta svladao ga je Jose Hernandez-Fernandez...

Nakon što je uspješno prošao kroz kvalifikacije Challengera u San Benedettu Mate Delić zaustavljen je odmah u prvom kolu glavnog ždrijeba turnira. Bolji od njega u tri seta bio je favorizirani Jose Hernandez-Fernandez.

Brzo se oporavio od gubitka prvog servisa u meču Delić, odmah u drugoj igri prvog seta uzvratio je breakom, a u četvrtoj igri došao i do breaka prednosti. Nakon nesigurnosti u prvoj igri Hrvat do kraja seta nije dopustio Hernandezu-Fernandezu niti break-priliku, sigurno dolazi do 6:3 i 1-0 u setovima.

No, tu je lijepa priča za hrvatskog tenisača stala, 272. igrač svijeta bolje reagira u drugom setu, bio mu je potreban jedan break, onaj iz drugog gema, sa 6:3 izjednačava na 1-1 u setovima.

U trećem se setu Delić mučio na svakom svom servisu, dok niti u drugom, niti u trećem setu nije nijednom došao do break-prilike na servis igrača iz Dominikanske Republike. Hernandez-Fernandez na kraju dvaput oduzima servis Deliću u odlučujućem setu i s laganih 6:2 prolazi u drugo kolo San Benedetta gdje ga čeka treći nositelj, Luca Vanni.

Challenger San Benedetto, 1. kolo:
Jose Hernandez-Fernandez (DOM) - Mate Delić (HRV, Q) 3:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!