Tenis

VIDEO: Loš dan za kvalifikante, a dobar za nositelje u Bastadu

Mihaela Bradovski • utorak, 18.07.2017.
VIDEO: Loš dan za kvalifikante, a dobar za nositelje u Bastadu
Foto: EPA

Odrađeni su preostali mečevi prvog kola ATP turnira u Bastadu gdje nije bilo većih iznenađenja. Četvorica nositelja bili su u akciji i sva četvorica upisali su pobjedu...

Rus Andrej Kuznjecov odlično je krenuo u Bastadu gdje je na startu svladao neugodnog Nijemca Jan-Lennarda Struffa. Obojica su igrali prilično solidno u vrijeme zemljane sezone da bi nakon Roland Garrosa ušli u probleme. Povratkom na zemlju više je profitirao Rus koji je glatko slavio. Inače susreli su se i prije tri tjedna na ekshibiciji na travi gdje je Kuznjecov također bio bolji.

Srbin Dušan Lajović prošli tjedan u Bastadu je osvojio Challenger, ali u prvom kolu ATP turnira nije izdržao i zbog ozljede je predao meč. Prvi protivnik bio mu je Thiago Monteiro, a nakon što je mladi Brazilac uzeo prvi set sa 6:3, meč je prekinut na zahtjev Lajovića.

Drugi Brazilac Thomaz Bellucci nije uspio proći u drugo kolo, njega je u dva seta svladao Dustin Brown. Pomalo ekscentrični Jamajčanin s njemačkom putovnicom nadigrao je Belluccija koji je zaprijetio u drugom setu ranim breakom, ali nakon njega izgubio je četiri gema u nizu i upisao poraz.

Vrlo uvjerljiv bio je Argentinac Diego Sebastian Schwartzman koji nije imao problema protiv njemačkog kvalifikanta Maximiliana Marterera. Argentinac je izgubio samo četiri gema i stigao do očekivane pobjede.

Zemljana sezona ove godine bila je jako loša za Ernestsa Gulbisa koji se oraspoložio dolaskom u Wimbledon gdje je napokon uspio spojiti dvije pobjede. Nakon vrlo loših nastupa, to je bio znak da bi možda mogao pronaći pravu formu, a i u Bastadu je krenuo pobjedom. Na startu je bio bolji od belgijskog kvalifikanta Arthura De Greefa u tri seta. Dobar ždrijeb i dobar ulazak u turnir za Latvijca.

Dvostruki osvajač turnira u Bastadu, David Ferrer, krenuo je pobjedom protiv argentinskog kvalifikanta Federica Delbonisa kojeg je svladao u dva seta. Na servisu za meč Ferrer je spasio tri vezane break lopte, a meč su općenito obilježile brojne break prilike na obje strane.

Seriju od četiri uzastopna poraza prekinuo je Horacio Zeballos koji je bio bolji od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija. Nije bilo nikakve dvojbe, Zeballos je završio posao za samo sat vremena i rutinski došao do drugog kola, a Basilašvili u cijelom meču nije imao nijednu break priliku.

Dosta više posla imao je Fernando Verdasco koji je morao igrati tri seta protiv Eliasa Ymera. Verdasco je izgubio prvi set, ali došao je do preokreta. U trećem setu mladi Šveđanin spasio je meč loptu kod 5:3, a onda kod 5:4 došao do dvije break lopte za potpuni povratak, ali Verdasco se spasio i izborio drugo kolo.

ATP Bastad, prvo kolo:
Facundo Bagnis (Argentina) - Tommy Haas (Njemačka, WC) 6:7(5), 6:3, 6:2
Andrej Kuznjecov (Rusija) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 6:3, 6:4
Renzo Olivo (Argentina) - Paul-Henri Mathieu (Francuska, LL) 6:2, 6:4
Thiago Monteiro (Brazil) - Dušan Lajović (Srbija) 6:3 predaja Lajovića
Dustin Brown (Njemačka) - Thomaz Bellucci (Brazil) 6:4, 6:3
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 7) - Maximilian Marterer (Njemačka, Q) 6:1, 6:3
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) - Leonardo Mayer (Argentina, Q) 6:3, 6:2
Ernests Gulbis (Latvija) - Arthur De Greef (Belgija, Q) 4:6, 6:3, 6:2
David Ferrer (Španjolska, 8) - Federico Delbonis (Argentina, Q) 6:3, 6:4
Horacio Zeballos (Argentina, 9) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:3, 6:3
Fernando Verdasco (Španjolska, 6) - Elias Ymer (Švedska, WC) 4:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!