Tenis

Ivo Karlović propustio meč loptu i nakon tri tie-breaka borbe oprostio se od turnira u Newportu

Petar Jenjić • petak, 21.07.2017.
Ivo Karlović propustio meč loptu i nakon tri tie-breaka borbe oprostio se od turnira u Newportu
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u četvrtfinalu ATP turnira u Newportu. Porazio ga je njemački predstavnik Peter Gojowczyk u tri tie-breaka. Karlović je imao i jednu meč loptu, ali je nije uspio iskoristiti...

Ivo Karlović neće obraniti naslov u Newportu, u četvrtfinalnom meču je od njega bio bolji Nijemac Peter Gojowczyk u tri tie-breaka pri čemu je spasio i jednu meč loptu hrvatskog igrača. Bio je ovo njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Nijemca.

U cijelom prvom setu, koji je stigao do tie-breaka, tek je Karlović imao jednu break loptu koju nije uspio iskoristiti. U 13. igri odlučivale su nijanse koje su otišle na stranu njemačkog tenisača.

Za razliku od prvog tie-breaka, drugi u meču otišao je na stranu branitelja naslova koji je potpuno dominirao, izgubio tek jedan poen i poravnao rezultat u setovima.

Gojowczyk je u desetom gemu posljednjeg seta spasio jednu Karlovićevu meč loptu i ubrzo izborio novi tie-break. Osim početnih 1:0, hrvatski igrač je konstantno bio u zaostatku i u konačnici izgubio meč.

Za ulazak u finale igrat će protiv Australca Matthewa Ebdena koji je s 2:1 u setovima porazio Nijemca Tobiasa Kamkea.

ATP Newport, četvrtfinale:
Peter Gojowczyk - Ivo Karlović 7:6 (5), 6:7 (1), 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje21.07.2017. u 02:16
    Šteta!
    Tko Gdje