Tenis

Ante Pavić zaustavljen u kvalifikacijama Atlante, a Ajla Tomljanović u polufinalu Stocktona

Branimir Korać • nedjelja, 23.07.2017.
Ante Pavić zaustavljen u kvalifikacijama Atlante, a Ajla Tomljanović u polufinalu Stocktona
Foto: FaH

Ajla Tomljanović nije uspjela ući u finale ITF turnira u Stocktonu. Svladala ju je u polufinalu Sofia Kenin, četvrta nositeljica. Neuspješan je bio i Ante Pavić koji je poražen već u prvom kolu kvalifikacija u Atlanti...

Ante Pavić nije imao jednostavan posao u prvom kolu kvalifikacija na ATP turniru u Atlanti. Prvi protivnik bio mu je Amerikanac Dennis Novikov, 203. igrač svijeta i šesti nositelj, koji je slavio sa 6:4, 6:3.

U oba seta Pavić je pao u završnici i Novikov je iskoristio ponuđeno. U prvom setu Rus s američkom putovnicom u posljednjem servis gemu oduzeo je Paviću servis te uzeo set sa 6:4.

Drugi set Pavić je odrađivao dobro sve do vodstva 3:2 nakon čega ulazi u krizu i gubi četiri gema u nizu te se oprašta od turnira. Novikova u borbi za ulazak u glavni turnir očekuje dvoboj protiv Quentina Halysa.

Poraz je upisala i Ajla Tomljanović koja je ovog tjedna nastupala na ITF turniru u Stocktonu gdje je dogurala do polufinala. Tamo je poražena od četvrte nositeljice Amerikanke Sofije Kenin u dva tijesna seta.

Hrvatica s australskom putovnicom ispustila je break prednosti u prvom setu i izgubila tie-break sa 7:3, a na sličan način izgubila je i drugi set, samo prije tie-breaka sa 7:5.

Kenin u borbi za titulu igra protiv Ashley Kratzer koja je u glavni turnir ušla s pozivnicom.

ATP Atlanta, kvalifikacije, prvo kolo:
Dennis Novikov (SAD, 6) - Ante Pavić (Hrvatska) 6:4, 6:3

ITF Stockton, polufinale:
Sofia Kenin (SAD, 4) - Ajla Tomljanović (Australija) 7:6(3), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!