Tenis

Lorenzi u finalu Umaga, Isner i Ebden odlučuju o tituli u Newportu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.07.2017.
Lorenzi u finalu Umaga, Isner i Ebden odlučuju o tituli u Newportu
Foto: EPA

Poznat je drugi finalist turnira u Umagu, Andrej Rubljev igrat će protiv Paola Lorenzija. U Newportu će se za titulu boriti John Isner i Matthew Ebden...

Nakon što je Andrej Rubljev izbacio Ivana Dodiga i dohvatio svoje prvo finale na ATP Touru, u kasnijem terminu saznao je i protivnika u završnom dvoboju. Bit će to Talijan Paolo Lorenzi, četvrti nositelj umaškog turnira.

Lorenzi je u talijanskom polufinalu svladao Alessandra Giannessija u tri seta nakon više od dva i pol sata borbe. Giannessi je već ulaskom u polufinale stigao do najboljeg rezultata u karijeri, odigrao je jako dobro završnicu drugog i početak trećeg seta, ali nije izdržao u tom ritmu i ostao je bez finala.

Lorenzi je uzeo prvi set sa 6:2 i vodio u drugom s 4:2 da bi Giannessi nakon toga dobio šest od narednih sedam gemova, uzeo drugi set sa 6:4 i poveo u trećem s 2:1 uz break. Međutim tu je stao, Lorenzi podiže ritam i do kraja susreta gubi samo jedan gem.

Lorenziju je ovo četvrto finale u karijeri, upisao je poraze protiv Delbonisa u Sao Paolu 2014. i ove godine u Quitu od Victora Estrelle dok jedinu titulu ima iz prošle godine kada je u Kitzbühelu bio bolji od Nikoloza Basilašvilija.

Poznati su finalisti turnira u Newportu gdje će se za titulu boriti Matthew Ebden i John Isner.

Ebden je u polufinalu bio bolji od Petera Gojowczyka koji je bio koban za Ivu Karlovića i to ga je svladao vrlo glatko s dva puta po 6:3. Nijemac je jako loše servirao, imao je samo 42 posto ubačaja prvog servisa i to je Ebden odlično koristio.

Ebden je u glavni ždrijeb ušao kroz kvalifikacije i ovo mu je prvo finale na ATP Touru u karijeri.

Tamo ga očekuje prvi nositelj John Isner koji je bez veće muke eliminirao Bjorna Fratangela. Isner je pogodio 15 as servisa i nije dozvolio protivniku nijednu break priliku u cijelom meču dok je s druge strane tri puta oduzimao servis sunarodnjaku.

Isneru je ovo već 24. finale u karijeri i prvo ove godine. Posljednji put za titulu se borio prošle godine u Parizu gdje je poražen u tri seta od Andyja Murrayja dok je posljednji turnir osvojio prije dvije godine kada je treći put osvojio naslov u Atlanti, ovaj put pobjedom protiv Marcosa Baghdatisa.

ATP Umag, polufinale:
Paolo Lorenzi (Italija, 4) - Alessandro Giannessi (Italija) 6:2, 4:6, 6:3

ATP Newport, polufinale:
Matthew Ebden (Australija) - Peter Gojowczyk (Njemačka) 6:3, 6:3
John Isner (SAD, 1) - Bjorn Fratangelo (SAD) 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!