Tenis

Kiki Bertens nakon bitke u tri seta s Anett Kontaveit osvojila Gstaad

Dario Dodić • nedjelja, 23.07.2017.
Kiki Bertens nakon bitke u tri seta s Anett Kontaveit osvojila Gstaad
Foto: EPA

Nizozemska tenisačica Kiki Bertens osvojila je WTA turnir u švicarskom Gstaadu svladavši u finalu s 2-1 u setovima estonsku igračicu Anett Kontaveit...

"Sretna sam što sam ponovno u finalu ove godine. Nadam se da ću odigrati bolje nego prošle godine", riječi su to Kiki Bertens nakon što je poslije jednog odigranog seta u polufinalu protiv Sare Sorribes Tormo ostvarila plasman u finale turnira u Gstaadu drugu godinu zaredom. Prošle je godine u finalu doživjela poraz, a danas je zaista odigrala bolje i napokon došla do titule.

U finalu je Bertens odmjerila snage s još jednom tenisačicom koja u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, Estonkom Anett Kontaveit. Estonka je u njihovom prvom međusobnom ogledu slavila, no danas je bolja bila Nizozemka.

U meču koji je trajao gotovo dva sata Kontaveit i Bertens odigrale su dva poprilično izjednačena seta, ali u trećem odlučujućem Bertens je dominirala protiv treće nositeljice i 32. igračice svijeta i zasluženo slavila.

Nesigurno su na servisu Bertens i Kontaveit otvorile prvi set. Nizozemka je u prvoj i trećoj igri uzela break, dok isto nije pošlo za rukom Kontaveit u drugom gemu. Imala je break-loptu, ali nije je iskoristila. Ipak, Estonka se budi, vraća jedan break u četvrtoj igri, a zatim i drugi dvije igre kasnije. Dogurala je do 3:3, ali u najdužoj, sedmoj igri prvog seta ponovno gubi servis, Bertens sa 6:4 dolazi do prednosti u setovima.

Drugi je set odlučio tek jedan break. Opasno je prijetila Bertens u nekoliko navrata, ali nije uspjela oduzeti servis Kontaveit, dok je Estonka pri vodstvu 2:1 uhvatila break i sa 6:3 privela set kraju.

Odlučujući, treći set ipak je bio poprilično jednostran, Bertens hvata dva breaka i s laganih 6:1 uzima titulu u Švicarskoj.

WTA Gstaad, finale:
Kiki Bertens (NIZ, 2) - Anett Kontaveit (EST, 3) 6:4, 3:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!