Tenis

David Ferrer do prve titule nakon 2015. godine, Dolgopolov se umalo izvukao u drugom setu

Dario Dodić • nedjelja, 23.07.2017.
David Ferrer do prve titule nakon 2015. godine, Dolgopolov se umalo izvukao u drugom setu
Foto: EPA

Španjolac David Ferrer osvojio je ATP turnir u švedskom Bastadu. U finalu je uz nešto komplikacija u završnici meča, sa 6:4, 6:4 nakon gotovo sat i pol vremena igre svladao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova...

Od listopada 2015. Španjolac David Ferrer nije igrao finale nekog ATP turnira. Jednako dugo nije osvojio turnir, jer je tada u Beču otišao do kraja. Sve do danas, kada je u švedskom Bastadu bez većih poteškoća u finalu svladao ukrajinskog tenisača Aleksandra Dolgopolova.

Bio je to 14. međusobni ogled dvojice tenisača i deseta pobjeda Španjolca, inače osmog nositelja u Bastadu. Koliko Ferrer uživa u Bastadu govori i činjenica kako je tamo deset puta nastupao, igrao četiri finala i s današnjim trijumfom osvojio tri titule.

Ferrer je odigrao uvjerljivih sat i 15 minuta tenisa, a zatim sve gotovo upropastio u završnici drugog seta. Nakon što je u prvom setu iskoristio jedini break u devetoj igri i uzeo set sa 6:4, činilo se kako će Španjolac uvjerljivo uzeti i drugi set, samim time i titulu.

Uzeo je dva breaka Ferrer u drugom setu, dogurao do 5:1, a zatim na servisu Dolgopolova stigao i do dvije meč-lopte. No, nije ih iskoristio, uslijedilo je desetak minuta crne rupe iz kojih se jedva iščupao. Dolgopolov spašava meč-lopte, smanjuje na 5:2, a zatim bez izgubljenog poena dolazi do breaka i 5:3. Imao je ponovno meč-loptu Ferrer na Ukrajinčevom servisu, ali je ne koristi i odjednom se lagan set potpuno zakomplicirao, Ukrajinac je došao na 5:4.

Još je jednom servirao za meč Ferrer, ali to je bilo lakše reći nego učiniti. Još četiri meč-lopte bile su potrebne Španjolcu kako bi na kraju sa 6:4, 6:4 došao do titule u Švedskoj.

ATP Bastad, finale:
David Ferrer (ŠPA, 8) - Aleksandr Dolgopolov (UKR) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!