Tenis

Irina Begu u dva seta do titule u Bukureštu

Dario Dodić • nedjelja, 23.07.2017.
Irina Begu u dva seta do titule u Bukureštu
Foto: EPA

Rumunjka Irina Begu osvojila je WTA turnir u Bukureštu svladavši u finalu Njemicu Juliju Goerges s 2-0 u setovima...

58. tenisačica svijeta, Rumunjka Irina Begu, osvojila je 226.750 dolara vrijedan WTA turnir u Bukureštu. Begu je u finalu trebala nešto više od sat i pol vremena igre kako bi došla do pobjede protiv 45. igračice svijeta i treće nositeljice turnira, Njemice Julije Goerges.

Bio je ovo treći ogled dviju tenisačica, prvi nakon siječnja 2014. godine i Sydneyja, Begu je upisala drugu pobjedu, pobjedu koja joj je donijela prvu titulu u 2017. godini.

Nijanse su odlučivale meč između treće i sedme nositeljice turnira u Bukureštu, Goerges i Begu bile su poprilično izjednačene u svim segmentima igre, jedino je Rumunjka bila sigurnija u ključnim trenucima, znala je iskoristiti break-prilike i spasiti break-lopte protivnice. Prva je Njemica došla do break-lopte u prvom setu, imala je dvije break-prilike u drugoj igri, ali ih nije iskoristila. Kazna je uslijedila u sljedećem gemu kada Begu dolazi do breaka. Pri vodstvu 5:3 Begu ponovno oduzima servis Njemici i sa 6:3 dolazi do prvog seta.

Dugo su obje igračice držale svoj servis u drugom setu, a prva je do breaka došla Goerges, za vodstvo 4:3. Break nije uspjela potvrditi, Begu se ekspresno vraća i već u idućoj igri vraća stvari na početak. Goerges je u 12. igri servirala za tie-break, ali Rumunjka dolazi do dvije break/meč-lopte, koristi prvu i osvaja titulu u domovini.

WTA Bukurešt, finale:
Irina Begu (RUM, 7) - Julia Goerges (NJEM, 3) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!