Tenis

Andrej Rubljev do prve titule u karijeri, u Umagu svladao Paola Lorenzija

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.07.2017.
Andrej Rubljev do prve titule u karijeri, u Umagu svladao Paola Lorenzija
Foto: FaH

19-godišnji Rus Andrej Rubljev zauvijek će pamtiti turnir u Umagu. Rubljev je u Stella Marisu stigao do svoje prve titule u karijeri pobjedom protiv Paola Lorenzija...

Da Borna Ćorić nije morao odustati zbog problema s vratom, Andrej Rubljev davnih dana napustio bi Umag i okrenuo se sljedećim turnirima u svom rasporedu. Međutim nakon otkaza Ćorića, uskočio je u glavni turnir kao lucky loser i otišao do kraja.

Rubljev je igrao sjajno tijekom tjedna, samo jedan meč odradio je u tri seta i to protiv Fabija Fogninija u četvrtfinalu. U ostalim susretima bio je uvjerljiv, pa tako i u finalu protiv Paola Lorenzija.

Mladi Rus vrlo je talentiran igrač, međutim temperament mu je dosad odnio ponešto pobjeda i nerijetko mu se događalo da nakon odlične igre jednostavno dođe do "pomračenja" i upiše poraz.

Ovdje nije bilo razloga za to, igrao je sjajno i na kraju zasluženo osvojio titulu, prvu u karijeri u svom prvom finalu na ATP Touru.

Od početka finalnog meča dominirao je, poveo je odmah 4:1 s dvostrukim breakom da bi Lorenzi uspio vratiti jedan izgubljeni servis i smanjiti na 4:3.

Međutim Talijan se nije uspio potpuno vratiti u set, kod 5:4 došao je do 0:30 i zaprijetio Rubljevu, ali Rus je ipak do kraja seta uzeo sve poene i sa 6:4 uzeo set.

U drugom setu Lorenzi je poveo s 2:1 bez breaka i onda stao. Do kraja meča nije uzeo nijedan gem, dva puta gubio je svoj početni udarac, bez da je zaprijetio Rubljevu nekim breakom.

Rus je u konačnici upisao pobjedu 6:4, 6:2 i tako postao prvi lucky loser od Rajeeva Rama 2009. godine u Newportu koji je odnio titulu na nekom turniru.

Umag, finale:
Andrej Rubljev (Rusija, LL) - Paolo Lorenzi (Italija, 4) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!