Tenis

Pet Kineskinja u drugom kolu u Nanchangu, kvalifikantica svladala Zheng

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.07.2017.
Pet Kineskinja u drugom kolu u Nanchangu, kvalifikantica svladala Zheng

Dvije nositeljice prošle su u drugo kolo, a jedna se oprostila na startu turnira u Nanchangu. Čak pet Kineskinja prošle su dalje, a za dvije su bile kobne Japanke...

Na ovotjednom WTA turniru u Nanchangu nastupaju uglavnom azijske igračice, a već prvo kolo donijelo je prolaz za čak pet Kineskinja.

Četvrta nositeljica turnira u Nanchangu Qiang Wang bez većih problema u dva seta svladala je Britanku Harriet Dart. Samo pet ispuštenih gemova, od toga četiri u prvom setu koji je trebao biti završen i puno prije. Wang je povela s 5:0 pa dopustila Britanki da napravi dvostruki break i vrati se na 5:4, međutim na servisu za ostanak u setu Dart gubi gem i set. U drugom setu Wang je bila opreznija i nije dopustila Britanki da se još jednom vrati u igru i zakomplicira dvoboj. S brzih 6:1 završila je dvoboj i prošla dalje.

U zvučnom azijskom dvoboju prvog kola Shuai Peng nakon gotovo tri sata borbe bila je bolja od Japanke Kurumi Nare. Japanka se u trećem setu dva puta vraćala iz breaka zaostatka, ali nakon što je poravnala na 3:3, izgubila je naredna tri gema, dva na svom servisu, te se oprostila od turnira na zadovoljstvo domaćih navijača.

Za iznenađenje pobrinula se druga Japanka, kvalifikantica Eri Hozumi koja je u tri seta bila bolja od sedme nositeljice Saisai Zheng. Zheng ima dosta problema s ozljedom koljena i u ovom meču nakon što je uzela prvi set sa 6:2, bolovi su se ponovno javili i nije imala šanse u nastavku susreta protiv Japanke.

WTA Nanchang, prvo kolo:
Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) - Xinyu Gao (Kina) 6:3, 7:6(4)
Fangzhou Liu (Kina) - Xiaodi You (Kina, Q) 6:3, 1:6, 6:4
Qiang Wang (Kina, 4) - Harriet Dart (Velika Britanija, Q) 6:4, 6:1
Xin-Yun Han (Kina) - Peangtarn Plipuech (Tajland, LL) 6:1, 7:6(6)
Shuai Peng (Kina, 2) - Kurumi Nara (Japan) 7:5, 4:6, 6:3
Fang Ying Xun (Kina, Q) - Wushuang Zheng (Kina, WC) 3:6, 7:5, 6:2
Eri Hozumi (Japan, Q) - Saisai Zheng (Kina, 7) 2:6, 6:2, 6:0
Nao Hibino (Japan) - Kai-Lin Zhang (Kina) 6:2, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!