Nogomet

Cvitanović: "Znamo što Odds može, poznati su nam njegovi automatizmi u obrani i napadu"

Branimir Korać • srijeda, 26.07.2017.
Cvitanović: "Znamo što Odds može, poznati su nam njegovi automatizmi u obrani i napadu"
Foto: FaH

Dinamo se priprema za ovosezonski izlazak u Europu gdje ga očekuje dvoboj protiv Oddsa. Mario Cvitanović potpuno je koncentriran na izvedbu svoje momčadi što smatra ključnim u borbi za prolaz...

Iz Maksimira: Dražen Patarčić

"S ovim dvobojem ulazimo u tri tjedna koja su vrlo intenzivna, ali to je ono za što treniramo i za što radimo. Radujemo se utakmicama i novim ispitima. Želja nam je pokazati što znamo i što smo radili te to primijeniti na terenu", kaže Cvitanović.

Dinamov strateg proučio je Norvežane, tvrdi kako dobro poznaje njihove vrline i mane, no usredotočen je na ono što će pružiti njegovi igrači.

"Mislim da je Odds jako dobra momčad. Gledali smo i analizirali Odds kroz jedno pet-šest utakmica i to ne samo ja već individualno više naših trenera kao i direktor Marjan Vlak koji je bio u Norveškoj na uzvratnoj utakmici s Vaduzom. Dobili smo jako dobar dojam o njima, znamo što mogu i koje su njihove karakteristike, znamo koji su im automatizmi i u fazi obrane i u fazi napada, ali na kraju se vraćam na nas. Jako je bitno i vjerujem presudno da mi odigramo onako kako se dogovorimo. Naravno da ih respektiramo i da imaju dobrih stvari, ali i mana kao i svaka druga momčad. Mi se moramo postaviti kao momčad koja želi prolaz i pobjedu. Moramo biti oprezni, ali isto tako nametnuti naš stil igre. Bitno je da smo na kraju zadovoljni i da se možemo pogledati licem u lice i reći da smo dali sve od sebe."

Cvitanović tvrdi kako nema nikakve nervoze, osjeća se jedino pozitivna trena uoči važne utakmice.

"Nisam nervozan i ne vidim razloga zašto bi bili. Mi možemo biti samo pozitivno uzbuđeni i osjetiti da nas trese pozitivna trema jer želimo i sami sebi pokazati koliko smo napravili. Mi se sami sebi moramo dokazivati i truditi se da budemo što bolji."

Ne tako davno Dinamo je imao norveški Molde kao prepreku u kvalifikacijama, nije imao lagan posao, ali uspio je proći. Cvitanović se ne osvrće na taj dvoboj.

"Iskreno nemam pojma kako je to izgledalo u tom susretu te što se prije dvije godine događalo. Ponekad mi se dogodi da ni iz svoje karijere kada sam bio igrač, ne mogu se sjetiti rezultata. Gledam samo prema naprijed. "

Dominik Livaković u dosadašnjem dijelu sezone, u ove dvije odigrane utakmice još nije primio pogodak. I Dinamov vratar jedva čeka izlazak u Europu.

"Jedva smo dočekali te utakmice u Europi. Kao što je trener rekao, dosta smo se pripremali za to. Gledali smo Norvežane i mislim da će sve biti u redu."

Livaković također dodaje kako je priprema za Odds protekla dobro.

"Analizirali smo i ta njihova dva napadača, jaku desetku i drugog koji je puno življi. Moramo se čuvati njihove kontre, sigurno je da se neće doći nadigravati s nama. Prošle sezone izgubili smo prvenstvo i kup te želimo to popraviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!