Tenis

Kraj za Verdasca u maratonu u Hamburgu, Hrvati uspješni u parovima

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.07.2017.
Kraj za Verdasca u maratonu u Hamburgu, Hrvati uspješni u parovima
Foto: EPA

Trojica Hrvata u konkurenciji parova imali su dobar start na turniru u Hamburgu. U singlu ispao je jedan nositelj i to Fernando Verdasco...

Nakon osvajanja turnira u Bastadu, David Ferrer nastavio je s pobjedama i u Hamburgu. U prvom kolu morao je igrati tri seta protiv Nikoloza Basilašvilija, ali nije dopustio iznenađenje i ispratio je Gruzijca iz turnira. Od trećeg kola Roland Garrosa Basilašvili je upisao samo jednu pobjedu, a ovo mu je čak osmi poraz.

U maratonskom meču Jiri Vesely svladao je Fernanda Verdasca. Prva dva seta odigrana su u utorak i svaki je otišao na jednu stranu u tie-breaku dok je u trećem Verdasco poveo s 2:0 i onda do kraja meča osvojio samo jedan gem. Zanimljivo, iako su obojica već duže vrijeme na Touru, bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.

U susretu drugog kola Florian Mayer iznenadio je mladog Rusa Andreja Kuznjecova i slavio također u tri seta. I u prvom kolu Kuznjecov je morao igrati tri seta, tamo je za protivnika imao drugog nositelja Pabla Cuevasa, a meč je završio na potpuno drugačiji način.

Diego Sebastian Schwartzman nastavlja s dobrim igrama. Nova žrtva bio je Cedrik-Marcel Stebe koji je sjajno otvorio meč, uzeo prvi set sa 6:1, ali nakon toga Argentinac je bio bolji i ipak zasluženo slavio te prošao u četvrtfinale turnira u Hamburgu.

U konkurenciji parova Ivan Dodig i Mate Pavić su prvi nositelji, a u turnir su krenuli glatkom pobjedom protiv Francuza Benoita Pairea i Edouarda Roger-Vasselina. Četvrtfinale donosi im iskusnu kombinaciju Maks Mirnji/Daniel Nestor.

U četvrtfinalu je i Nikola Mektić koji igra s Andreasom Siljestromom. Hrvatsko-švedska kombinacija svladala je u tijesnom dvoboju Aljaža Bedenea i Gillesa Simona te će u četvrtfinalu igrati protiv drugih nositelja Pabla Cuevasa i Marca Lopeza.

ATP Hamburg, prvo kolo:
Aljaž Bedene (Velika Britanija) - Jose Hernandez Fernandez (Dominikanska Republika, LL) 6:1, 6:2
David Ferrer (Španjolska, 8) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 6:2, 3:6, 6:3
Jiri Vesely (Češka) - Fernando Verdasco (Španjolska, 7) 7:6(7), 6:7(0), 6:3

ATP Hamburg, drugo kolo:
Florian Mayer (Njemačka) - Andrej Kuznjecov (Rusija) 6:3, 4:6, 6:4
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 6) - Cedrik-Marcel Stebe (Njemačka) 1:6, 6:4, 6:2

ATP Hamburg, parovi prvo kolo:
Ivan Dodig/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 1) - Benoit Paire/Edouard Roger-Vasselin (Francuska/Francuska) 6:4, 6:3
Nikola Mektić/Andreas Siljestrom (Hrvatska/Švedska) - Aljaž Bedene/Gilles Simon (Velika Britanija/Francuska) 4:6, 6:3, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!