Tenis

Nositeljice uspješne u Bastadu, Garcia pregazila Saru Errani

Branimir Korać • srijeda, 26.07.2017.
Nositeljice uspješne u Bastadu, Garcia pregazila Saru Errani
Foto: EPA

Odigrana su četiri susreta drugog kola na WTA turniru u Bastadu gdje su tri nositeljice upisale pobjedu. Sve su slavile u dva seta, a najuvjerljivija bila je Caroline Garcia...

Sedma nositeljica turnira u Bastadu Katerina Siniakova u dva seta svladala je Arantxu Rus. Sat i 45 minuta trebalo je Čehinji da upiše očekivanu pobjedu i to nakon što se dva puta vraćala iz breaka zaostatka u prvom setu. U drugom setu ona je bila u prednosti, Rus se vratila u osmom gemu poravnavši na 4:4, ali je odmah izgubila servis i otišla u poraz.

Aleksandra Krunić također u dva seta izborila je pobjedu protiv Bugarke Viktorije Tomove. Tomova je u svom prvom nastupu u drugom kolu na WTA Touru vodila 4:2 u drugom setu i imala dvije break lopte za dupli break, ali Krunić se izvukla i do kraja meča nije izgubila više niti jedan gem.

Kao i u prvom kolu, Anastasija Sevastova bila je uspješna i u drugom. Bez problema stigla je do pobjede protiv neraspoložene Elizavete Kuličkove koja je četiri puta gubila svoj početni udarac i u kratkom meču napravila čak osam dvostrukih servis pogrešaka. Latvijka izgleda dobro i nastavlja put prema drugoj ovogodišnjoj tituli.

Taj put i neće biti lagan, posebno ako Caroline Garcia nastavi s ovakvim nastupima. Francuskinja je pregazila Saru Errani ispustivši samo jedan gem i to kod 5:0 u prvom setu. I u tom gemu Garcia je imala break lopte i mogla je posao dovršiti i bez tog izgubljenog gema.

WTA Bastad, drugo kolo:
Katerina Siniakova (Češka, 7) - Arantxa Rus (Nizozemska) 7:6(3), 6:4
Aleksandra Krunić (Srbija) - Viktorija Tomova (Bugarska) 7:5, 6:4
Anastasija Sevastova (Latvija, 2) - Elizaveta Kuličkova (Rusija) 6:2, 6:3
Caroline Garcia (Francuska, 3) - Sara Errani (Italija) 6:1, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!