Tenis

Goffin spasio četiri meč lopte, uvjerljivi Bautista Agut, Škugor i Marcan uspješni u paru

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.07.2017.
Goffin spasio četiri meč lopte, uvjerljivi Bautista Agut, Škugor i Marcan uspješni u paru
Foto: EPA

Na turniru u Gstaadu svi nositelji u srijedu upisali su pobjede, a najteži posao imao je David Goffin koji je teškom mukom uz veliki preokret svladao Radua Albota...

Latvijac Ernests Gulbis pokušava se malo ozbiljnije vratiti tenisu, koristi zaštićeni renking te je u Gstaadu uspješno prošao kroz prvo kolo. Ždrijeb mu se nasmiješio, donio mu je za protivnika njemačkog kvalifikanta Daniela Brandsa kojeg je Gulbis svladao s dva puta po 6:4.

U četvrtfinalu je Robin Haase nakon tijesne pobjede protiv mladog Brazilca Thiaga Monteira. Iako je slavio u dva seta, Haase nije imao lagan posao i tek je na kraju oba seta slomio otpor Monteira i slavio s dva puta po 7:5. Monteiro tako nikako ne uspijeva spojiti dvije pobjede u glavnom turniru, još tamo od turnira uz Riju u veljači kada je poražen u četvrtfinalu.

Nakon poraza u finalu Umaga Paolo Lorenzi krenuo je pobjedom u Gstaadu. Prvi protivnik bio mu je Marco Chiudinelli iz Švicarske, domaći igrač s pozivnicom kojeg je Lorenzi svladao sa 7:6, 6:3. U prvom setu Lorenzi je propustio čak pet set lopti prije nego je osvojio set u tie-breaku dok je u drugom setu ipak imao lakši posao.

Trosatni maraton između Henrija Laaksonena i Thomaza Belluccija okončan je pobjedom Švicarca. Laaksonen je još u drugom setu imao meč loptu, nije ju iskoristio, a onda je Bellucci u trećem setu prokockao vodstvo 5:2. Švicarac se fantastično borio i vratio u meč iz izgubljene situacije te stigao do pobjede.

Iznenađenja nije bilo u dvoboju između Roberta Bautiste Aguta i Gleba Saharova. Drugi nositelj rutinski je odradio posao, nije dozvolio Saharovu da ga dovede u probleme i mirno je stigao do četvrtfinala. Saharov je upisao tri pobjede u Gstaadu bez izgubljenog seta i svakako može biti zadovoljan svojim nastupom.

Povratak nakon ozljede težak je za Davida Goffina koji se jako mučio na startu turnira u Gstaadu. Niti sam ne zna kako je uspio izvući pobjedu protiv Radua Albota koji je propustio četiri meč lopte, od čega tri vezane, u tie-breaku trećeg seta. Albot je već stvarao probleme Goffinu i to ove godine u Sofiji gdje je Belgijac također slavio u tri seta.

U konkurenciji parova Franko Škugor krenuo je pobjedom u paru s Jonathanom Eyssericom protiv švicarske kombinacije s pozivnicom. Glatka pobjeda za Eysserica i Škugora koji će u četvrtfinalu imati puno teži posao protiv Thomaza Belluccija i Andrea Saa koji su svladali Antonija Šančića i Leandera Pasea.

Dino Marcan igra u paru s Dušanom Lajovićem, u prvom kolu svladali su Amerikance i u četvrtfinalu idu na druge nositelje Olivera Maracha i Philippa Oswalda.

ATP Gstaad, prvo kolo:
Ernests Gulbis (Latvija) - Daniel Brands (Njemačka, Q) 6:4, 6:4
Paolo Lorenzi (Italija, 5) - Marco Chiudinelli (Švicarska, WC) 7:6(2), 6:3
Henri Laaksonen (Švicarska) - Thomaz Bellucci (Brazil) 7:6(2), 6:7(4), 7:5

ATP Gstaad, drugo kolo:
Robin Haase (Nizozemska, 6) - Thiago Monteiro (Brazil) 7:5, 7:5
Denis Istomin (Uzbekistan) - Dustin Brown (Njemačka) 6:3, 6:1
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 2) - Gleb Saharov (Francuska) 6:4, 6:3
David Goffin (Belgija, 1) - Radu Albot (Moldavija) 2:6, 7:6(7), 7:6(7)

ATP Gstaad, prvo kolo parova:
Jonathan Eysseric/Franko Škugor (Francuska/Hrvatska, 4) - Antoine Bellier/Luca Margaroli (Švicarska/Švicarska, WC) 6:3, 6:2
Dušan Lajović/Dino Marcan (Srbija/Hrvatska) - James Cerretani/Max Jacob Schnur (SAD/SAD) 6:4, 6:4
Thomaz Bellucci/Andre Sa (Brazil/Brazil) - Leander Paes/Antonio Šančić (Indija/Hrvatska) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!