Nogomet

VIDEO: Šesti trijumf Amerikanaca na Gold Cupu

HINA • četvrtak, 27.07.2017.
VIDEO: Šesti trijumf Amerikanaca na Gold Cupu
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija SAD-a po šesti je put u povijesti osvojila naslov pobjednika na Gold Cupu, prvenstvu Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba, nakon što je u finalnom dvoboju odigranom na Levis stadionu u Santa Clari svladala Jamajku sa 2-1 (1-0).

Izabranici Brucea Arene poveli su u 45. minuti pogotkom Jozyja Altidorea, koji je sjajno izveo slobodan udarac s više od 25 metara i poslao loptu pod gredu.

Jamajčani su do izjednačenja došli u 50. minuti. Udarac iz kuta izveo je Kemar Lawrence, a na drugoj vratnici čuvarima je pobjegao Je-Vaughn Watson i iz neposredne blizine svladao Tima Howarda.

Kad se činilo da pobjednik neće biti odlučen u osnovnih 90 minuta utakmice, Amerikanci su ipak stigli do pogotka vrijednog trofeja. Po desnoj strani probio se Gyasi Zardes i ubacio u kazneni prostor. Obrambeni igrači Jamajke nisu uspjeli izbiti loptu izvan šesnaesterca pogodivši Clinta Dempseyja na nekih 12 metara. U idealnoj poziciji našao se Jordan Morris i preciznim udarcem svladao Dwaynea Millera koji je u 23. minuti zamijenio ozlijeđenog Andrea Blakea, proglašenog najboljim vratarem natjecanja.

Jordan Morris se pobjedničkim pogotkom izjednačio s Kanađaninom Davisom i Kevinom Parsemainom s Martiniquea na ljestvici najboljih strijelaca sa po tri gola.

Nagrada za najboljeg igrača turnira pripala je američkom reprezentativcu Michaelu Bradleyju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!