Rukomet

Hrvatske juniorke otvorile Europsko rukometno prvenstvo uvjerljivom pobjedom nad Makedonijom

Sportnet • četvrtak, 27.07.2017.
Hrvatske juniorke otvorile Europsko rukometno prvenstvo uvjerljivom pobjedom nad Makedonijom
Foto: Ivana Strahija

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija nastup na Europskom prvenstvu u Celju otvorila je utakmicom protiv Makedonije. Kao i najavljeno, Makedonke su bile slabiji protivnik te su hrvatske reprezentativke upisale uvjerljivo slavlje prvog dana skupine B. U drugom kolu skupine B Hrvatske će snage odmjeriti s Norveškom.

Od samog početka utakmica dobro je funkcionirala obrana u 6-0 zoni koja je dosta pomagala Magdaleni Ećimović na golu pa je Makedonija teško pronalazila put do mreže. S druge strane ni hrvatski napad nije imao najbolju realizaciju pa je u sedmoj minuti bilo 2:0. Post od pogodaka kod Makedonije prekida Leonida Gičevska, ali tada je proradio i naš napad.

Golovi su se lako postizali uglavnom proigravajući Tenu Japundžu na desnom krilu, ali dolazila je lopta i do crte Anni Dobrić i Katji Mikolić pa su djevojke u 20. minuti postavile visokih 10:3. Makedonija je bila bez otvorenog šuta bez prave prilike da zaprijeti, pa je hrvatska mreža dugo stajala mirna. S brojke tri Makedonija nije otišla, a Hrvatska je do kraja prvog poluvremena zabila još laka četiri pa se na odmor otišlo pri rezultatu 14:3.

U nastavku se ušlo nešto opuštenije pa je Makedonija lakše stizala do pogodaka, ali nikakve nervoze nije bilo. Izbornik Jerković svim djevojkama je dao priliku na terenu u drugom poluvremenu i s gotovo svakim napadom stigao je gol za Hrvatsku. U posljednjih deset minuta Hrvatice su ušle s +18 . Utakmica je mirno privedena kraju i upisano je konačno slavlje 35:14.

Najefikasnija bila je Japundža sa šest pogodaka, dok su po njih četiri dodale Antonela Kalčić, Dora Lukić i Mikolić. Kod Makedonije se istaknula Gičevska sa šest postignutih golova.

Izbornik Ivan Jerković nakon slavlja bio je zadovoljan i najavio sutrašnju utakmicu protiv Norveške: ”Odigrali smo utakmicu kako smo i zamislili s gustom 6-0 obranom. Imali smo preko deset razlike već u prvom poluvremenu i to nam je omogućilo da isprobamo sve opcije. Djevojke su osjetile teren što je bitno. Makedonija je bila odličan protivnik za otvaranje Prvenstva. Sutra nas protiv Norveške očekuje težak posao, ali se nadam se da ćemo to na visokom nivou odraditi.”

Hrvatska drugi susret skupine B igra već sutra u 19 sati, a protivnik je Norveška koja je u prvom susretu poražena od Rusije 15:23 (10:11).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!