Tenis

David Goffin i Joao Sousa ispraćeni iz turnira u Gstaadu

Branimir Korać • subota, 29.07.2017.
David Goffin i Joao Sousa ispraćeni iz turnira u Gstaadu
Foto: EPA

Među polufinalistima turnira u Gstaadu neće biti prvog nositelja Davida Goffina kojeg je eliminirao dobri Nizozemac Robin Haase...

Iz turnira u Gstaadu ispao je prvi nositelj David Goffin. To i nije toliko iznenađenje s obzirom na to da je za protivnika imao Robina Haasea, šestog nositelja koji ove sezone igra dobro. S druge strane Goffin se vraća nakon ozljede i trebat će mu vremena da dostigne pravu formu. Ovdje nije imao pravu šansu, poražen je sa 7:5, 6:1 od protivnika koji trenutno igra bolje.

Portugalac Joao Sousa poražen je od sve boljeg Nijemca Yannicka Hanfmanna. Igrač koji se posvetio studiranju i tek nedavno počeo ozbiljnije razmišljati o teniskoj karijeri, igra sve bolje i mogao bi vrlo brzo ući u društvo sto najboljih. Protiv Souse je izgubio prvi set u 13. igri, ali je zato u naredna dva seta apsolutno dominirao.

Rutinsku pobjedu upisao je Roberto Bautista Agut protiv Denisa Istomina. Istomin je meč otvorio sa spašenih 0:40 i četiri break lopte te osvojenim servisom protivnika da bi od 3:1 izgubio narednih pet gemova. U drugom setu ispustio je 15:40 kod 1:0 poslije čega više nije imao nikakve šanse.

U posljednjem meču dana susreli su se Ernests Gulbis i Fabio Fognini, vrlo nepredvidljivi igrači sposobni baš za sve. Odigrali su dobar meč, a on je ovaj put otišao na stranu Fogninija koji je slavio u tri seta.

Gstaad, četvrtfinale:
Robin Haase (Nizozemska, 6) - David Goffin (Belgija, 1) 7:5, 6:1
Yannick Hanfmann (Njemačka) - Joao Sousa (Portugal, 8) 6:7(10), 6:2, 6:2
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 2) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:3, 6:4
Fabio Fognini (Italija, 4) - Ernests Gulbis (Latvija) 6:3, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!