Tenis

Dvojica Mayera izborili finale u Hamburgu

Petar Jenjić • subota, 29.07.2017.
Dvojica Mayera izborili finale u Hamburgu
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u njemačkom Hamburgu borit će se dvojica Mayera. Leonardo Mayer u polufinalu je bio bolji od sunarodnjaka Federica Delbonisa, dok je Florian Mayer prošao u finale zahvaljujući predaji Philippa Kohlschreibera...

Leonardo Mayer ušao je u hamburški turnir kao lucky loser, a odličnom igrom kroz cijeli tjedan izborio je finale. Argentinski tenisač se očito u Hamburgu osjeća jako dobro jer je još 2014. godine osvojio naslov na istom terenu, tada je u tri teška finalna seta svladao Davida Ferrera.

U polufinalu je igrao protiv sunarodnjaka Federica Delbonisa koji je ranije na turniru porazio upravo Ferrera. Mayer je bio dominantan na svom servisu u prvom setu gdje je dopustio tek jednu break loptu protivniku. Oduzeo je servis Delbonisu u četvrtom gemu i zaključio set u svoju korist. U drugom je Delbonis zaigrao bolje i poveo 5:3, međutim, do kraja meča nije dobio niti gem i morao se oprostiti od turnira.

Za naslov će igrati protiv prezimenjaka Floriana koji je prošao dalje zahvaljujući predaji Philippa Kohlschreibera. U svom sedmom finalu igrat će za ukupno treći naslov.

Mayer je igrao bolje na otvaranju meča i ubrzo došao do breaka kojim je poveo s 4:2. Međutim, njegov protivnik dobiva sljedeća četiri gema i dolazi do seta. U drugom je došao i do breaka prednosti, ali Mayer uzvraća na isti način. Nekoliko minuta kasnije Kohlschreiber je shvatio kako ne može nastaviti meč i morao je predati.

ATP Hamburg, polufinale:
Leonardo Mayer - Federico Delbonis 6:3, 7:5
Florian Mayer - Philipp Kohlschreiber 4:6, 3:2 predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!