Tenis

Hibino i Peng lakoćom izborile finale u Nanchangu

Petar Jenjić • subota, 29.07.2017.
Hibino i Peng lakoćom izborile finale u Nanchangu

Odigrani su polufinalni mečevi na WTA turniru u Nanchangu gdje prevelike napetosti nije bilo. U finale su prošle Nao Hibino i Shuai Peng koje će se boriti za svoju drugu titulu u pojedinačnoj konkurenciji u karijeri...

Do svog četvrtog finala na WTA turnirima stigla je Japanka Nao Hibino koja je bez većih problema svladala domaću igračicu Yafan Wang. Svoj jedini naslov do sada osvojila je 2015. godine kada je u finalu Taškenta bila bolja od Donne Vekić.

Meč protiv Kineskinje Wang trajao je nešto više od sat vremena. Japanska igračica dominirala je u prvom setu i osvojila ga bez izgubljenog gema. U drugom je setu Wang krenula s breakom i povela 2:0, ali je Hibino povezala šest gemova i došla do pobjede.

Za svoj drugi pojedinačni naslov borit će se i Shuai Peng koja je s lakoćom svladali sunarodnjakinju Xin-Yun Han. Drugoj nositeljici bit će ovo deveto finale, a svoj jedini naslov uzela je prošle sezone u Tianjinu.

Slično prvom meču Peng je dominirala i izgubila tek 12 poena u cijelom prvom setu. U drugom je setu išlo prilično teže, Han je spasila pet break lopti, ali šestu nije uspjela. Peng je do kraja meča napravila još jedan break i upisala novo slavlje u Nanchangu.

WTA Nanchang, polufinale:
Nao Hibino - Yafan Wang 6:0, 6:2
Shuai Peng (2) - Xin-Yun Han 6:0, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!