Vodeni sportovi

Sukno: "Vidjeli smo da je cijela Hrvatska iza nas", Tucak: "Presretan sam čovjek"

Petar Jenjić • subota, 29.07.2017.
Sukno: "Vidjeli smo da je cijela Hrvatska iza nas", Tucak: "Presretan sam čovjek"
Foto: EPA

Veliki turnir, velika pobjeda i naslov svjetskog prvaka. Rezultat je novog velikog uspjeha za hrvatske vaterpoliste koji su pred deset tisuća bučnih mađarskih navijača pokazali kvalitetu više i na najbolji mogući način zaključili natjecanje. Teško je suzdržati emocije nakon ovakvog uspjeha, ali Sandro Sukno i izbornik Ivica Tucak uspjeli su se nakratko smiriti i dati izjave za cijelu Hrvatsku koja je željno čekala što imaju za reći...

Hrvatska je prvak svijeta! Kako to lijepo zvuči po prvi puta nakon deset godina čekanja. Odličan turnir, šest pobjeda bez poraza. Sjajne utakmice protiv Italije, Srbije i u konačnici protiv domaćina Mađarske donijele su Hrvatskoj veliki uspjeh.

"Niti mi nismo trenutno svjesni što smo napravili. Bio je ovo možda i najteži turnir u mojoj karijeri, pobijedili smo sve najjače ekipe na svijetu. Uspjeli smo što je najljepše. Hvala na podršci, bilo nam je teško ali vidjeli smo da je cijela Hrvatska iza nas i to nam je dalo dodatnu snagu. Pobijedili smo Mađare pred 10 tisuća ljudi, ovo je sve napravljeno da oni budu prvaci svijeta. Uspjeli smo, ponosan sam na momčad i stručni stožer. Bila je divota igrati ovaj turnir", rekao je presretni Sandro Sukno, najbolji igrač cijelog Svjetskog prvenstva za HRT.

"Napravili smo sjajan uspjeh, bilo smo fokusirani, znali smo što želimo i uspjeli smo to pokazati u bazenu što je i najbitnije", zaključio je Sukno.

Nešto smireniji bio je izbornik Ivica Tucak, iako je teško mogao sakriti osmijeh s lice. Kako i ne bi - prvo zlato kao izbornik Barakuda.

"Bronca, srebro, zlato, to valjda tako treba ići. Što reći nego čestitati mojim igračima, predivnim momcima koji su ostavili srce u bazenu, večeras i tijekom cijelog turnira. Sretan sam što sam trener ove reprezentacije. Zahvaljujem se svim svojim suradnicima koji su pomogli doći do ovog. Sreća je ogromna, osjetili smo da je cijela Hrvatska uz nas."

"Rekli smo da smo došli po zlato, to je bila želja. Vidjeli ste kako je teška bila utakmica - gore pa dolje. To je ta psihološka stabilnost koju smo imali tijekom cijelog turnira. Uvijek je lakše kada imate ovakve igrače, predstavili smo Hrvatsku cijelom svijetu na jedan fantastičan način. Presretan sam čovjek", zaključio je Tucak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10830.07.2017. u 11:08
    Presretan sam i ja uoci ovog neocekivanog zlata. I zato necu zamjeriti ruskom komentatoru kojeg sam morao pratiti (jer nisam trenutno u HR) da za Barakude igraju: Marko (!) Jokovic, Marko Bijic (!) i kapetan Alessandro (!) Sukno. Hvala ti kapetane!!
    narada108
  • 53njac30.07.2017. u 09:52
    Dragiu kapetane. Uvijek smo uz vas <3
    53njac
  • w.potter29.07.2017. u 22:31
    Bravo barakude!!!
    w.potter
  • Obrisan korisnik29.07.2017. u 22:12
    Bravo Sandro, tako igra kapetan. Drago mi je da smo dobili još jednog velikog golmana nakon Pavića i svih legendi koje smo imali na golu. Samo tako dalje momci.
    Obrisan korisnik