Tenis

Peta titula za Fabija Fogninija, glatko osvojio Gstaad

Dario Dodić • nedjelja, 30.07.2017.
Peta titula za Fabija Fogninija, glatko osvojio Gstaad
Foto: EPA

Talijan Fabio Fognini došao je do prve titule nakon nešto više od godine dana, u finalu Gstaada u dva je seta svladao kvalifikanta Yannicka Hanfmanna...

Umag 2016. godine bio je posljednji turnir kojeg je Fabio Fognini osvojio. Sve do danas, kada je u prilično jednostranom finalnom dvoboju u švicarskom Gstaadu u dva seta svladao njemačkog kvalifikanta Yannicka Hanfmanna. Sat i pol igre bilo je dovoljno Talijanu do pete titule u karijeri, pete osvojene na zemlji.

Nijemac Hanfmann dugo je putovao do finala Gstaada, kroz kvalifikacije je dogurao do glavnog ždrijeba, tamo skinuo nekoliko poznatih imena, ali u finalu protiv četvrtog nositelja nije imao nikakvih šansi.

Fognini se namjerio na titulu, u finalu se pitalo samo 31. tenisača svijeta. Već u prvoj igri Talijan dolazi do breaka, a zatim isto ponavlja i dvije igre kasnije. Prije nego se snašao, Hanfmann je bio u zaostatku četiri gema. Uspio je pri vodstvu Fogninija 5:2 vratiti jedan break, ali Talijan ipak sa 6:4 uzima prvi set.

U drugom je setu Hanfmann zaigrao puno bolje. Fognigni je u prvoj i devetoj igri imao dvije break-lopte, ali nije uspio slomiti Nijemca. Tek u 11. igri napokon dolazi do breaka, a zatim rutinski u 12. gemu prvom meč-loptom dolazi do prve titule u 2017. godini.

ATP Gstaad, finale:
Fabio Fognini (ITA, 4) - Yannick Hanfmann (NJEM, Q) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!