Nogomet

VIDEO: Hrvati zabijali diljem Europe, Andrijašević krenuo pogotkom, trenerima visoke pobjede

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.07.2017.
VIDEO: Hrvati zabijali diljem Europe, Andrijašević krenuo pogotkom, trenerima visoke pobjede
Foto: FaH

Hrvatski internacionalci imali su vrlo produktivnu nedjelju. Igrači su bilježili pogotke u brojnim ligama, a trojica Hrvata upisali su visoke pobjede sa svojim klubovima...

Igor Bišćan s ljubljanskom Olimpijom stigao je i do treće prvenstvene pobjede te sa stopostotnim učinkom drži vrh ljestvice. U trećem kolu Olimpija je bila najuvjerljivija, svladala je u Stožicama Aluminij čak s 4:0. Goran Brkić, Kenan Bajrić, Issah Abass i Nik Kapun bili su strijelci za pobjednika.

U Bišćanovoj momčadi Dino Štiglec odigrao je cijelu utakmicu, a Dario Čanađija igrao je do 77. minute kada ga je zamijenio Cretu. Tomislav Tomić u 63. minuti zamijenio je strijelca Brkića. Kod gostiju Sanin Muminović odigrao je cijelu utakmicu, a Vedrana Meseca u 86. minuti zamijenio je Edi Horvat. Matej Rodin u 64. minuti zamijenio je Matica Vrbanca.

Novi prvoligaš Ankaran poražen je na svom stadionu od Domžala 3:1. Očekivano slavlje gostiju iako je Mihovil Klapan već u petoj minuti doveo Ankaran u vodstvo. U nastavku susreta Bizjak, Volarić i Repas donijeli su preokret renomiranijim gostima.

Klapan je kod domaćina odigrao cijelu utakmicu, a kod gostiju Petar Franjić odradio je prvo poluvrijeme nakon čega ga je zamijenio Luka Volarić.

U dvoboju momčadi koje nisu imale nijedan bod na kontu, Celje je s minimalnih 1:0 svladalo ND Goricu. Jedini pogodak na susretu postigao je Lovro Cvek u 56. minuti.

Cvek je igrao do 81. minute kada ga je zamijenio Edin Kesić, a Filip Dangubić napustio je travnjak u sudačkoj nadoknadi kada ga je zamijenio Luka Šušnjara. Kod gostiju Andrija Filipović u 62. minuti zamijenio je Jaku Kolenca.

Nakon samo jednog boda u prva dva kola, Nenad Bjelica s Lechom stigao je do visoke 5:1 pobjede protiv posljednjeplasiranog Piasta u trećem kolu poljskog prvenstva.

Domaćin je apsolutno dominirao i na odmoru imao vodstvo 2:0 golovima Nielsena i Makuszewskog. Odmah na startu drugog dijela bivši igrač Osijeka Josip Barišić smanjuje na 2:1 da bi u zadnjih 15 minuta uz dva gola Gytkjaera i jedan Tralke Lech visoko slavio.

Mario Šitum kod domaćina ušao je u 77. minuti umjesto Kamila Jozwiaka, a kod gostiju Barišić je u 58. minuti zamijenio Macieja Janowskog.

Gent je u novu sezonu krenuo porazom u gostima kod St. Truidena. Lovre Kalinić propustio je ovaj dvoboj zbog ozljede prsta, a debitirao je Franko Andrijašević i odmah postigao pogodak.

Andrijašević je u 39. minuti pobjegao obrani domaćina, došao sam pred vratara i rutinski zatresao mrežu za vodstvo Genta 1:0.

U nastavku susreta domaćin je došao do preokreta golovima Vetokelea i Ceballosa da bi Gigot 15 minuta prije kraja vratio Gent u igru. Međutim nisu gosti zadržali remi, u 88. minuti Cristian Ceballos svojim drugim golom zaključuje priču.

Andrijašević je travnjak napustio u 71. minuti kada ga je zamijenio Japanac Yuya Kubo.

U austrijskom prvenstvu Damir Burić s Admirom stigao je do visoke pobjede protiv Altacha 4:1. Admira je u sezonu krenula visokim porazom 3:0 protiv LASK-a, ali odgovorila je također visokom pobjedom protiv Altacha.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kada su Grozurek, Sax i Toth odveli domaćina do visokih 3:0 na odmoru. Aigner je iz penala vratio nadu Altachu, ali konačnih 4:1 postavio je Daniel Toth u 93. minuti.

U Burićevoj momčadi Marin Jakoliš u 72. minuti zamijenio je Maximiliana Saxa.

Talijani su započeli s natjecanjem u Kupu, a Alessandria je nakon produžetaka eliminirala Cosenzu 3:2. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a gosti su ipak slavili iako su od 88. minute igrali s igračem manje.

U 87. minuti Manuel Fischnaller autogolom donio je prednost Cosenzi, odmah slijedi novi udarac za goste nakon što Pablo Gonzalez zarađuje isključenje, ali u sudačkoj nadoknadi Riccardo Cazzola poravnava na 1:1 i odvodi meč u produžetke.

Tamo je Cosenza još jednom povela pogotkom Manuela Pascalija u 106. minuti, međutim tri minute kasnije Vedran Celjak poravnava na 2:2. Prolaz Alessandriji donio je Tiago Casasola pogotkom u 116. minuti.

Ovu nedjelju na rasporedu su bile i prijateljske utakmice, a u talijansko-njemačkom dvoboju susreli su se Udinese i Hannover. Dvoboj je okončan vez pobjednika 1:1.

Hannover je stigao do prednosti u 57. minuti golom Felixa Klausa, a na 1:1 poravnao je u već u sljedećoj minuti Stipe Perica.

Kod Udinesea Andrija Balić igrao je do 59. minute kada ga je zamijenio Fofana, a Pericu je u 77. minuti zamijenio Garmendia.

Remi je ubilježio i Niko Kovač s Eintrachtom iz Frankfurta koji je također igrao protiv talijanskog protivnika u probi prije početka prvenstva.

S druge strane stajao je novi prvoligaš Benevento koji je i poveo pogotkom Fabija Lucionija, ali u 75. minuti Mijat Gačinović donio je Eintrachtu poravnanje.

U švicarskoj drugoj ligi Vaduz je u drugom kolu ugostio Servette i odigrao 1:1. Ovo je drugi remi Servettea ove sezone dok je Vaduz u prvom kolu imao pobjedu.

Ovdje su gosti stigli do vodstva preko Sebastiana Wuthricha u 25. minuti, a bod Vaduzu donio je Tomislav Puljić pogotkom u 78. minuti. Hrvatski internacionalac odigrao je cijelu utakmicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!