Tenis

Bellucci bolji od Dolgopolova, Basilašvili predao Ofneru, dvojica srpskih tenisača u drugom kolu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 31.07.2017.
Bellucci bolji od Dolgopolova, Basilašvili predao Ofneru, dvojica srpskih tenisača u drugom kolu
Foto: EPA

Završio je i prvi dan na ATP turniru u Kitzbühelu gdje su najviše razloga za zadovoljstvo imali srpski tenisači. Dušan Lajović i Miljan Zekić prošli su svoje prve prepreke na austrijskom turniru, a do pobjede je stigao i Austrijanac Sebastian Ofner kojem je Nikoloz Basilašvili predao meč u drugom setu...

Četvrti uzastopni poraz na ATP turnirima upisao je Rus Mihail Južni kojeg je u prvom kolu Kitzbühela pobijedio Joao Sousa u tri seta. Južni je dobio prvi set u 13. igri i u drugom stajao vrlo dobro. Vratio je break zaostatka, ali nije uspio i drugi set odvući u tie-break jer je Sousa slavio sa 7:5. Odlučujući set donio je break Portugalcu za 4:2, pri servisu za meč spasio je tri break lopte i prvom meč loptom došao do pobjede.

Kvalifikant Maximilian Marterer nije uspio proći u drugo kolo glavnog turnira, bolji je od njega u dva seta bio Srbin Dušan Lajović. Meč je mogao otići i na jednu i na drugu stranu, obojica su propustila veliki broj break lopti tijekom meča, ali je spretniji bio Lajović i došao do pobjede.

Do drugog kola stigao je i drugi srpski tenisač, Miljan Zekić koji je u dva tie-breaka svladao Andreja Kuznjecova. Kuznjecov je vratio break zaostatka u prvom setu i izborio 13. igru, ali je Zekić bio bolji sa 7:4. U drugom je ruski igrač imao četiri break lopte, no nije ih uspio iskoristiti. U novom tie-breaku srpski tenisač iskoristio je četvrtu meč loptu za pobjedu.

U četvrtom međusobnom dvoboju Thomaza Belluccija i Aleksandra Dolgopolova do prve je pobjede stigao brazilski tenisač. Bellucci je slavio u tri tijesna seta gdje je meč mogao otići i na jednu i na drugu stranu. U odlučujućem setu spasio je četiri break lopte, iskoristio svoju prvu za vodstvo 5:4 i odservirao za pobjedu.

Domaći tenisač Sebastian Ofner predstavio se široj teniskoj publici u ovogodišnjem Wimbledonu gdje je kroz kvalifikacije došao do trećeg kola. 21-godišnji Austrijanac u prvom kolu imao je za protivnika Nikoloza Basilašvilija koji mu je predao meč u drugom setu pri vodstvo Ofnera 3:0.

ATP Kitzbühel, prvo kolo:
Joao Sousa - Mihail Južnji 6:7, (4), 7:5, 6:3
Dušan Lajović - Maximilian Marterer 7:5, 7:6 (4)
Miljan Zekić - Andrej Kuznjecov 7:6 (4), 7:6 (6)
Thomaz Bellucci - Aleksandr Dolgopolov 6:2, 5:7, 6:4
Sebastian Ofner - Nikoloz Basilašvili 7:5, 3:0 predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!