Tenis

Konjuh u drugom kolu Stanforda, Eraković predala početkom drugog seta

Petar Jenjić • ponedjeljak, 31.07.2017.
Konjuh u drugom kolu Stanforda, Eraković predala početkom drugog seta
Foto: EPA

Ana Konjuh prošla je prvo kolo WTA turnira u Stanfordu. Hrvatska tenisačica igrala je bolje od Marine Eraković kroz cijeli prvi set kojeg je dobila sa 6:3, da bi početkom drugog Eraković predala meč...

Tri tjedna nakon osmine finala Wimbledona i zasluženog odmora Ana Konjuh se vratila na teniske terene. Stiglo je vrijeme za početak američke turneje u Stanfordu, a prva je protivnica bila Novozelanđanka Marina Eraković koja je prije nešto manje od 24 sata igrala dugačak meč posljednjeg kola kvalifikacija.

Hrvatska tenisačica, koja je postavljena za petu nositeljicu, odigrala je bolje prvi set i došla do rezultatske prednosti protiv rođene Splićanke. Nakon prvog gema drugog seta Eraković je odlučila predati meč.

Konjuh je otvorila meč breakom i povela 2:0, ali Eraković uzvraća na isti način i ubrzo poravnava rezultat. Ipak, već u petom gemu hrvatska tenisačica radi drugi break, da bi trećim zaključila prvi set sa 6:3.

Već nakon prvog gema drugog seta Eraković nije mogla nastaviti s dvobojem i odlučila je predati. Bio je to njihov drugi međusobni ogled i druga pobjeda Konjuh.

U drugom kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja Danielle Lao i Natalije Vihljanceve.

WTA Stanford, prvo kolo:
Ana Konjuh (5) - Marina Eraković 6:3, 1:0 predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!