Tenis

Kraj za treću nositeljicu, tinejdžerke odlično krenule u Washingtonu

Branimir Korać • utorak, 01.08.2017.
Kraj za treću nositeljicu, tinejdžerke odlično krenule u Washingtonu
Foto: EPA

Na početku WTA turnira u Washingtonu neočekivani poraz upisala je Lauren Davis koja je izgubila u dva seta od Arine Sabalenke. Dalje ide i Bianca Vanessa Andreescu koja je iznenadila Camilu Giorgi...

Bjeloruskinja Arina Sabalenka prošla je u drugo kolo turnira u Washingtonu i pobjedom protiv treće nositeljice Lauren Davis. Davis je dosta pala u formi i mlada Bjeloruskinja je to iskoristila i došla do prve pobjede u glavnom ždrijebu na WTA Touru ne računajući Grand Slam turnire.

"Jako sam sretna, tijekom meča bila sam potpuno koncentrirana na svoju igru i pružila sam sve od sebe. Ovo je moja prva WTA pobjeda, bila sam puna samopouzdanja i imala sam osjećaj da mogu sve na terenu, pokušat ću to iskoristiti u nastavku tjedna. Bila sam agresivna i zato sam i slavila", istaknula je Sabalenka.

Četvrta nositeljica Julia Goerges očekivano glatko slavila je protiv Kanađanke Francoise Abande. Goerges je do pobjede došla čak i lakše nego što konačnih 6:4, 6:4 pokazuje, dominirala je mečom i igrala onoliko koliko joj je bilo potrebno da dođe do pobjede.

Iznenađenje je priredila 17-godišnja Bianca Vanessa Andreescu koja je u tri seta svladala Camilu Giorgi. Giorgi je imala problema tijekom cijelog meča i na kraju je upisala neočekivani poraz što je Kanađanki donijelo prvu WTA pobjedu u karijeri.

"Osjećaj je fantastičan, ovo mi je prva WTA pobjeda u karijeri i sretna sam da sam je izvukla. Ona je jako dobra igračica, bilo je vrlo teško pronaći pravi ritam. Međutim uspjela sam zadržati koncentraciju i staviti je pod pritisak, posebno na forhendu. Njen servis je jako dobar i imala sam s njim dosta problema", kaže Andreescu.

Dalje je otišla Sara Errani koja je sa 7:6, 6:2 bila bolja od Rise Ozaki. Prvi set Talijanka je dobila u tie-breaku bez ijednog izgubljenog poena iako je tri puta gubila početni udarac. U drugom setu bila je dominantna i Ozaki nije imala previše šanse.

Jelena Janković predala je meč protiv Oceane Dodin u prvom kolu i to na startu trećeg seta. Odigrala je dotad dobro protiv pete nositeljice, međutim ozljeda ju je zaustavila i upisala je poraz. Nakon meča istaknula je kako mora dobro razmisliti hoće li pokušati nastupiti na US Openu ili će se zaputiti na oporavak do kraja sezone, nešto slično kao Novak Đoković.

Još jedno razočaranje za Shelby Rogers koja je neočekivano lako izgubila od Mariane Duque Marino. Kolumbijka je projurila do pobjede sa 6:4, 6:1, a Rogers je na loš način otvorila američku turneju od koje ima dosta visoka očekivanja.

Puno bolje dane pamte i Andrea Petković i Kurumi Nara, a Njemica je u međusobnom dvoboju izašla kao pobjednica. Petković je slavila sa 6:4, 7:6 nakon nešto više od sat i pol igre te tako produbila krizu Japanke koja od prvog kola Nottinghama ne zna za pobjedu u glavnom ždrijebu.

Prvi meč nakon Wimbledona odigrala je Alison van Uytvanck i upisala je pobjedu protiv Jane Čepelove u tri seta. Iako je izgubila drugi set sa 6:0, Belgijka se na vrijeme oporavila i nakon toga pomela Čepelovu s glatkih 6:1 u trećem setu.

WTA Washington, prvo kolo:
Arina Sabalenka (Bjelorusija) - Lauren Davis (SAD, 3) 7:5, 6:3
Julia Goerges (Njemačka, 4) - Francoise Abanda (Kanada) 6:4, 6:4
Bianca Vanessa Andreescu (Kanada, WC) - Camila Giorgi (Italija) 5:7, 6:3, 6:4
Sara Errani (Italija) - Risa Ozaki (Japan) 7:6(0), 6:2
Oceane Dodin (Francuska, 5) - Jelena Janković (Srbija) 4:6, 6:3, 2:0 predaja Janković
Mariana Duque Marino (Kolumbija) - Shelby Rogers (SAD) 6:4, 6:1
Andrea Petković (Njemačka) - Kurumi Nara (Japan) 6:4, 7:6(5)
Alison van Uytvanck (Belgija) - Jana Čepelova (Slovačka) 7:5, 0:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!