Tenis

Maria Šarapova pobjedom u tri seta otvorila nastup na turniru u Stanfordu

Branimir Korać • utorak, 01.08.2017.
Maria Šarapova pobjedom u tri seta otvorila nastup na turniru u Stanfordu
Foto: EPA

U središnjem meču dana u Stanfordu Maria Šarapova igrala je protiv domaće igračice Jennifer Brady i upisala pobjedu u tri seta te se tako na najbolji način vratila tenisu...

Sedma nositeljica Lesia Curenko s dva puta po 6:3 nadigrala je Laru Arruabarrenu. Očekivana pobjeda za Ukrajinku koja je posebno dobro igrala u drugom setu u kojem nije dopustila nijednu break loptu Arruabarreni.

"Bila sam nervozna jer mi je ovo prvi meč na betonu. Nije isto trenirati i igrati, na turnirima protivnik će učiniti sve da ti oteža posao i susrećeš se s težim situacijama. Nisam baš briljirala, ali zato je servis bio dobar i to me raduje", istaknula je Curenko nakon meča.

Mlada Amerikanka Kayla Day lakoćom je svladala iskusniju Misaki Doi i tako nastavila lošu sezonu Doi. Japanka je vrlo rijetko ove sezone hvatala pravi ritam i uspijevala doći do boljih rezultata na turnirima, a u Stanfordu eliminirana je odmah na startu. Day sada očekuje težak posao protiv Garbine Muguruze.

"Muguruza je sjajna igračica koja igra odličan tenis stoga sam presretna što ću igrati protiv nje", kratko je poručila 17-godišnja Amerikanka.

Embed from Getty Images

Ruskinja Maria Šarapova vratila se turnirima, u Stanfordu je za prvu protivnicu imala Jennifer Brady i svladala je u tri seta. Nije to bio najlakši posao za Šarapovu iako je odigrala jako dobro u prvom i trećem setu. Drugi set bio je puno lošiji, njega je i izgubila sa 6:4 te tako produžila meč što u krajnju ruku i nije loše s obzirom da joj je dobro došlo nakon dužeg vremena bez tenisa imati više vremena na terenu.

"Ovo je moj prvi meč u SAD-u nakon dugo vremena i ovdje se osjećam najbliže domu. S puno stvari sam u zaostatku za ostalima i čini mi se da sve moram hvatati u hodu", istaknula je Šarapova nakon pobjede.

WTA Stanford, prvo kolo:
Lesia Curenko (Ukrajina, 7) - Lara Arruabarrena (Španjolska) 6:3, 6:3
Kayla Day (SAD) - Misaki Doi (Japan) 6:4, 6:2
Natalia Vihljanceva (Rusija) - Danielle Lao (SAD) 6:4, 6:3
Maria Šarapova (Rusija, WC) - Jennifer Brady (SAD) 6:1, 4:6, 6:0
Nicole Gibbs (SAD) - Claire Liu (SAD, WC) 4:6, 6:2, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!