Košarka

Hrvatska se namučila do pobjede protiv Bjelorusije, u četvrtfinalu čeka Nizozemska

Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2017.
Hrvatska se namučila do pobjede protiv Bjelorusije, u četvrtfinalu čeka Nizozemska
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska reprezentacija do 18 godina novom je pobjedom zaključila nastup u skupini Europskog prvenstva Divizije B. U ne pretjerano kvalitetnoj utakmici svladali su Bjelorusiju rezultatom 73:67 i u petak ih očekuje dvoboj četvrtfinala s Nizozemskom...

S obzirom na to da je osigurala prvo mjesto pobjedom protiv Islanda, hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina namučila se doći do slavlja protiv vršnjaka iz Bjelorusije. Izabranici Vladimira Anzulovića slavili su rezultatom 73:67.

Bila je to vrlo čudna utakmica u kojoj je Hrvatska imala čak 32 izgubljene lopte, naspram 27 protivničkih. Srećom, današnji dvoboj nije nam previše značio i za nadati se kako može bolje. U najvažnijem dvoboju na turniru, četvrtfinalu, igrat će u petak protiv Nizozemske.

Neobjašnjivo je Anzulović povukao cijelu petorku nakon samo minute i pol igre, a Bjelorusi su vrlo brzo došli do vodstva 10:0. Prvi koš Hrvatska je postigla u šestoj minuti, a prvu dionicu zaključila sa šest poena minusa (16:10). Razigrali su se mladi košarkaši u nastavku i vrlo brzo okrenuli rezultat na svoju stranu.

U 23. minuti Hrvatska je preko Baje došla do prve dvoznamenkaste prednosti (45:35), međutim, vršnjaci iz Bjelorusije već do kraja četvrtine hvataju potpuni priključak koji su zadržali sve do same završnice dvoboja. Još minutu i pol prije kraja bilo je samo dva razlike za Hrvatsku (67:65), ali prvo pogađa Drežnjak, na njega se nadovezuje Bajo s linije slobodnih bacanja i potvrđuje pobjedu.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Mateo Drežnjak sa 16 poena (5/11 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 3/5) i sedam skokova, dok je Luka Šamanić dodao 15 koševa (3/4 za dva, 1/6 za tricu, slobodna bacanja 6/8).

Najbolji je kod Bjelorusije bio Dmitri Ryuny s 13 koševa (2/4 za dva, 3/7 za tricu).

Europsko prvenstvo U-18, Divizija B:
Hrvatska - Bjelorusija 73:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!