Tenis

Potop nositelja u Kitzbühelu, samo Fognini u četvrtfinalu

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.08.2017.
Potop nositelja u Kitzbühelu, samo Fognini u četvrtfinalu
Foto: EPA

Čak šestorica nositelja eliminirani su u drugom kolu ATP turnira u Kitzbühelu. Jedini koji je preživio potop je Fabio Fognini koji preuzima status prvog favorita za titulu pobjednika...

U argentinskom dvoboju u Kitzbühelu Renzo Olivo svladao je u dva seta osmog nositelja Horacija Zeballosa. Olivo je ovaj put pokazao dobro lice te je nadigrao Zeballosa. Inače je iznimno nepredvidljiv, sposoban je svladati Jo-Wilfrieda Tsongu pa "skupljati gemove" protiv Kylea Edmunda na zemljanoj podlozi. Zeballos ima problema s formom u posljednje vrijeme i to se vidjelo i u ovom meču.

Jedan od zvučnijih dvoboja drugog kola u Kitzbühelu bio je onaj između Philippa Kohlschreibera i Jirija Veselog koji je okončan glatkom pobjedom Nijemca. Kohlschreiber je tako izborio šesto ovogodišnje četvrtfinale na ATP Touru te nastavio nizati pobjede protiv češkog aduta.

I šesti nositelj oprostio se od turnira. Brazilac Thomaz Bellucci bio je bolji od Jan-Lennarda Struffa sa 6:4, 7:6. Zaslužena pobjeda boljeg Belluccija koji je napokon dočekao malo dobrih rezultata nakon očajne serije poraza u koju je ušao. Još tamo od travnja i finala turnira u Houstonu nije uspio povezati dvije pobjede u glavnom ždrijebu na Touru.

Potopu nositelja pridružio se i Gilles Simon koji je u dva seta poražen od Dušana Lajovića. Simon je tako upisao čak deseti poraz u zadnjih 12 mečeva i potvrdio da se nalazi u dubokoj krizi kojoj se ne nazire kraj.

Domaći igrač i novo ime u svijetu profesionalnog tenisa, Sebastian Ofner, eliminirao je Pabla Cuevasa. Iako Urugvajac nije u svojim najboljim danima, svladati ga na zemljanoj podlozi ipak je lijep doseg, a Ofner je pokazao zanimljiv potencijal i u tie-breaku trećeg seta kada nije pao pod pritiskom već je odjurio do 6:1 i ubrzo dovršio posao.

U četvrtfinale je prošao drugi nositelj Fabio Fognini koji je odigrao dobar meč protiv Miljana Zekića. Mogao je i brže odraditi zadaću, imao je niz break prilika za dvostruki break u trećem setu, no nije mu se to vratilo i otišao je do pobjede s dva puta po 6:4.

Još jedan nositelj koji je eliminiran iz turnira je Paolo Lorenzi. Trećepostavljeni Talijan izgubio je od Portugalca Joaa Souse nakon što je uzeo prvi set u tie-breaku i imao 3:1 i 0:40 u drugom setu. Nakon što je to propustio, potpuno je potonuo i izgubio meč.

Austrijanac Gerald Melzer igrat će u četvrtfinalu nakon što je u dva seta svladao Santiaga Giralda. Kolumbijac je izborio tie-break drugog seta, ali nije imao pravu priliku za produžiti meč.

ATP Kitzbühel, drugo kolo:
Renzo Olivo (Argentina) - Horacio Zeballos (Argentina, 8) 7:6(4), 6:2
Philipp Kohlschreiber (Njemačka) - Jiri Vesely (Češka, 7) 6:3, 6:3
Thomaz Bellucci (Brazil) - Jan-Lennard Struff (Njemačka, 6) 6:4, 7:6(3)
Dušan Lajović (Srbija) - Gilles Simon (Francuska, 4) 6:4, 6:4
Sebastian Ofner (Austrija) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 1) 6:3, 2:6, 7:6(3)
Fabio Fognini (Italija, 2) - Miljan Zekić (Srbija) 6:4, 6:4
Joao Sousa (Portugal) - Paolo Lorenzi (Italija, 3) 6:7(5), 6:4, 6:1
Gerald Melzer (Austrija) - Santiago Giraldo (Kolumbija) 6:3, 7:6(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!