Tenis

Loš dan za Amerikanke u Washingtonu, sve tri izgubile bez osvojenog seta

Branimir Korać • srijeda, 02.08.2017.
Loš dan za Amerikanke u Washingtonu, sve tri izgubile bez osvojenog seta
Foto: EPA

Odigrana su posljednja četiri susreta prvog kola WTA turnira u Washingtonu gdje su sve tri američke igračice upisale poraze. Prva nositeljica Simona Halep bila je jedna od krvnica pobjedom protiv Sloane Stephens...

Prva nositeljica turnira u Washingtonu Simona Halep prošla je u drugo kolo pobjedom u dva seta protiv Sloane Stephens. Bilo je to daleko od kvalitetnog meča, kako je Stephens igrala najbolje pokazuje samo osam winnera i čak 48 neprisiljenih pogrešaka. Halep također nije bila na visokoj razini, ali i takva je uzela drugi set bez izgubljenog gema.

I sedma nositeljica Ekaterina Makarova ubilježila je prolaz u drugo kolo. I ona je za protivnicu imala Amerikanku, kvalifikanticu Jamie Loeb, koju je svladala također u dva seta. I ovaj meč otišao je u prvom setu u tie-break da bi u drugom setu Makarova bila bolja sa 6:3.

Treća Amerikanka koja je zaustavljena u prvom kolu tijekom utorka je Louisa Chirico koja je igrala protiv Monice Puig i izgubila s dva puta po 6:4. Chirico ima vrlo lošu sezonu, ali u posljednje vrijeme upisala je nekoliko pobjeda i pokazala kako je na putu pronalaska forme.

Rumunjka Patricia Maria Tig još tamo od turnira u Miamiju ima velikih problema s formom i niže poraze, ali u Washingtonu je ipak dobro krenula. U prvom kolu svladala je Heather Watson, Britanku od koje je bila bolja i u Miamiju ove godine kada je u kvalifikacijama i glavnom turniru povezala četiri pobjede.

WTA Washington, prvo kolo:
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Sloane Stephens (SAD, WC) 7:6(3), 6:0
Ekaterina Makarova (Rusija, 7) - Jamie Loeb (SAD, Q) 7:6(4), 6:3
Monica Puig (Portoriko) - Louisa Chirico (SAD, Q) 6:4, 6:4
Patricia Maria Tig (Rumunjska) - Heather Watson (Velika Britanija, Q) 7:6(4), 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!