Tenis

Kohlschreiber i Sousa u potrazi za prvom ovogodišnjom titulom

Mihaela Bradovski • petak, 04.08.2017.
Kohlschreiber i Sousa u potrazi za prvom ovogodišnjom titulom
Foto: EPA

U finalu turnira u Kitzbühelu igrat će Philipp Kohlschreiber i Joao Sousa. Za obojicu je ovo drugo ovogodišnje finale u kojem će pokušati doći do prve titule...

U onom zvučnijem polufinalnom dvoboju Philipp Kohlschreiber svladao je Fabija Fogninija sa 7:5, 6:3. Kohlschreiberu je ovo 17. finale u karijeri i drugo ove godine. U travnju je bio u borbi za titulu u Marrakechu gdje je izgubio od Borne Ćorića nakon velike borbe u tri seta.

Inače posljednju titulu osvojio je prije nešto više od godinu dana kada je u Münchenu u finalu bio bolji od Dominica Thiema također u maratonskom meču.

S Fogninijem se često susretao i uglavnom pobjeđivao, a u jedinom dvoboju ove godine u Sydneyju ga je svladao s dva puta po 6:4.

U polufinalu u Austriji je dominirao, bio je bolji protivnik tijekom cijelog meča i za razliku od Talijana, samo jednom je izgubio svoj servis i uopće pružio priliku Fogniniju za break.

U finalu ga očekuje dvoboj protiv Portugalca Joaa Souse koji je u dva tie-breaka svladao domaćeg igrača Sebastiana Ofnera.

Sousi je ovo također drugo ovogodišnje finale nakon što je još u siječnju poražen u finalu Aucklanda od Jacka Socka u tri seta.

Protiv Ofnera slavio je unatoč samo 46 posto ubačaja prvog servisa, izvlačio se u trenucima kada je Austrijanac imao break lopte i slavio u konačnici u dva tie-breaka.

Kitzbühel, polufinale:
Philipp Kohlschreiber (Njemačka) - Fabio Fognini (Italija, 2) 7:5, 6:3
Joao Sousa (Portugal) - Sebastian Ofner (Austrija) 7:6(4), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!