Tenis

VIDEO: Nositeljice rutinski do četvrtfinala turnira u Stanfordu

Branimir Korać • petak, 04.08.2017.
VIDEO: Nositeljice rutinski do četvrtfinala turnira u Stanfordu
Foto: EPA

Sve četiri nositeljice koje su noćas zaokružile drugo kolo turnira u Stanfordu, prošle su u četvrtfinale pobjedama u dva seta. Samo je Bellis morala u tie-break, ostale su bile vrlo uvjerljive...

Osma nositeljica turnira u Stanfordu Amerikanka CC Bellis prošla je u četvrtfinale pobjedom protiv Veronice Cepede iz Paragvaja. Bellis je mogla i lakše do pobjede, u prvom setu vodila je 5:1 pa spašavala dvije set lopte prije nego je uzela set u tie-breaku. U drugom je pak bila opreznija i s glatkih 6:2 dovršila posao.

"Vjerojatno sam svom timu priuštila nekoliko srčanih udara u tom prvom setu, bilo je nepotrebnog kompliciranja. No danas sam manje nervozna nego što je to bilo ranije kada sam morala dovršiti meč. Znam gdje sam griješila, udarci su mi bili ponešto kraći u tom drugom dijelu prvog seta i zato se vratila. Rekla sam si da nemam što izgubiti i da moram udarati lopticu dublje te će sve biti u redu. Tako je i bilo."

Sjajan meč odigrala je Petra Kvitova koja je odjurila do pobjede protiv Katerine Bondarenko. Kvitova je za slavlje trebala samo sat vremena u pobjedi 6:2, 6:2 u kojoj Ukrajinki nije pružila niti najmanju šansu za kompliciranje dvoboja.

"Servirala sam jako dobro i igrala svoju igru što uvijek i pokušavam, ovaj put je funkcioniralo. Katerina je opasna igrača, može spasiti puno lopti i znala sam da moram biti agresivna te ne popustiti niti u jednom trenutku."

Problema nije bilo za Anastasiju Pavljučenkovu koja je za 75 minuta svladala Amerikanku Alison Riske. Pavljučenkova je imala više posla u prvom setu koji je uzela sa 6:4 da bi u drugom posve nadigrala Amerikanku i osvojila ga bez izgubljenog gema.

Najuvjerljivija bila je Coco Vandeweghe koja je pregazila sunarodnjakinju Nicole Gibbs prepustivši joj samo dva gema. Apsolutna dominacija Vandeweghe koja je i drugi put u dvije godine svladala Gibbs na ovom turniru.

"Nikada ne igram obrambeno, to je sigurno, a u ovom meču nisam samo odlično servirala već i kreirala poene. Ne možete nekom uzeti set sa 6:0, a da se dobro ne krećete i ne igrate odlično", tvrdi Vandeweghe.

WTA Stanford, drugo kolo:
CC Bellis (SAD, 8) - Veronica Cepede (Paragvaj) 7:6(3), 6:2
Petra Kvitova (Češka, 2) - Katerina Bondarenko (Ukrajina) 6:2, 6:2
Anastasija Pavljučenkova (Rusija, 4) - Alison Riske (SAD) 6:4, 6:0
Coco Vandeweghe (SAD, 6) - Nicole Gibbs (SAD) 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!