Tenis

Bellis razmontirala Kvitovu za polufinale Stanforda, Petković se namučila protiv Andreescu

Dario Dodić • subota, 05.08.2017.
Bellis razmontirala Kvitovu za polufinale Stanforda, Petković se namučila protiv Andreescu
Foto: EPA

Poznati su svi polufinalni parovi WTA turnira u Washingtonu i Stanfordu. Tri od četiri sudionice polufinala u Stanfordu bit će Amerikanke, posljednju kartu u Washingtonu dohvatila je Andrea Petković...

18-godišnja američka tenisačica C.C. Bellis impresivnim je nastupom u četvrtfinalu WTA turnira u Stanfordu izborila polufinale. Trebalo joj je tek sat vremena igre protiv dvostruke wimbledonske pobjednice Petre Kvitove.

Čehinja nije imala trunke šanse protiv osmopostavljene Bellis, inače 44. tenisačice svijeta, u čitavom je meču uspjela dohvatiti tek dva gema, slavila je Amerikanka sa 6:2, 6:0.

"Mislim da je ovo definitivno jedna od najvećih pobjeda moje karijere. Vrlo sam sretna zbog načina na koji sam igrala, vrlo sam uzbuđena što sam prošla dalje. Mislim da Kvitova nije igrala svoj najbolji tenis, ali gledajući s moje strane, mislim da sam odigrala nevjerojatan meč", rekla je mlada Amerikanka nakon velike pobjede.

Bellis će nastup u finalu pokušati dohvatiti u meču protiv sunarodnjakinje Coco Vandeweghe.

U drugom noćnom četvrtfinalu još je jedna Amerikanka izborila polufinale. 21. tenisačica svijeta, Madison Keys u dva je seta za sat i deset minuta igre svladala sedmu nositeljicu, Lesiju Curenko.

Bolje je dvoboj otvorila Ukrajinka, breakom u prvom gemu, ali u završnici prvog seta Keys u osmoj i desetoj igri dolazi do breaka, a samim time i seta (6:4). Mogla je Curenko u drugom setu prva do breaka, u petoj igri, ali je Keys spasila tri break-lopte, a zatim u osmom gemu došla do breaka i bez izgubljenog poena na svom servisu potvrdila pobjedu. Keys će u polufinalu igrati protiv Garbine Muguruze, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Ane Konjuh.

Odigran je i posljednji četvrtfinalni meč na WTA turniru u Washingtonu, njemačka tenisačica Andrea Petković izborila je polufinalni ogled protiv četvrte nositeljice i sunarodnjakinje Julije Georges, svladavši u tri seta Kanađanku Biancu Vanessu Andreescu.

Više od dva sata igre bilo je potrebno Petković protiv Andreeescu, Kanađanka je imala veliku prednost u prvom setu, uzela je dvaput servis Petković i došla do 5:1, ali njemačka tenisačica spašava četiri set-lopte i vraća se u set. U tie-breaku Kanađanka dolazi do 7:3 i vodstva 1-0 u setovima.

Bilo je to sve od Kanađanke u ovom meču, Petković uzima tri breaka u drugom setu i sa 6:1 dolazi do izjednačenja u setovima. Treći je set bio vrlo sličan drugom, Petković je ponovno došla do tri breaka, ali je Andreescu jedan vratila, sa 6:2 Petković prolazi u polufinale.

U drugom polufinalu igrat će Ruskinja Makarova i Francuskinja Dodin.

WTA Stanford, četvrtfinale:
C.C. Bellis (SAD, 8) - Petra Kvitova (ČEŠ, 2) 6:2, 6:0
Madison Keys (SAD, 3) - Lesia Curenko (UKR, 7) 6:4, 6:3

WTA Washington, četvrtfinale:
Andrea Petković (NJEM) - Bianca Vanessa Andreescu (KAN) 6:7(3), 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!