Tenis

Philipp Kohlschreiber do druge titule u svom Kitzbühelu

Dario Dodić • subota, 05.08.2017.
Philipp Kohlschreiber do druge titule u svom Kitzbühelu
Foto: EPA

Njemački tenisač Philipp Kohlschreiber po drugi put je u karijeri osvojio titulu na ATP turniru u Kitzbühelu. U austrijskom gradu u kojem živi u finalu je s 2-0 u setovima svladao Portugalca Joaa Sousu...

Drugi put u karijeri Philipp Kohlschreiber došao je do kraja na ATP turniru u austrijskom Kitzbühelu. Nijemac je rođen u Augsburgu, ali živi u Kitzbühelu u kojem je i ove godine imao domaćinsku podršku. U finalu je s 2-0 u setovima svladao Portugalca Joaa Sousu, do titule je došao sa 6:3, 6:4 nakon nešto manje od sat i pol vremena igre.

Bio je ovo četvrti omjer Nijemca i Portugalca i druga pobjeda Kohlschreibera u njihovom prvom ogledu na zemlji.

Bolje je dvoboj počeo za Sousu, inače 62. igrača svijeta, Portugalac je došao do breaka u trećoj igri, iskoristivši treću break-loptu, ali break nije uspio potvrditi, Kohlschreiber se u idućem gemu vraća u egal. Nakon što je dobro odservirao i poveo 3:2, Nijemac dolazi do breaka prednosti, koji uz nešto muke na svom servisu i potvrđuje te dolazi do 5:2. Sousa je smanjio na 5:3, ali Nijemac prvom set-loptom uzima set sa 6:3.

I u drugom se setu vodila velika bitka u kojoj je spretniji i u ključnim trenucima sigurniji bio Nijemac. Ponovno je prvi do breaka došao Sousa, za 3:1, da bi zatim na iduća svoja dva servisa popustio. Kohlschreiber do kraja više nije dao novu priliku za break Portugalcu, sa 6:4 dolazi do svoje druge titule u Kitzbühelu i ukupno osme u karijeri.

ATP Kitzbühel, finale:
Philipp Kohlschreiber (NJEM) - Joao Sousa (POR) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!