Tenis

Zverev pomeo Nishikorija, Andersonu prvo finale u dvije godine

Dario Dodić • nedjelja, 06.08.2017.
Zverev pomeo Nishikorija, Andersonu prvo finale u dvije godine
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u Washingtonu igrat će Alexander Zverev i Kevin Anderson. Zverev je u polufinalu nadigrao Keija Nishikorija sa 6:3 i 6:4, dok je identičnim rezultatom Južnoafrikanac bio bolji od Jacka Socka...

Alexander Zverev ekspresno se plasirao u finale ATP turnira u Washingtonu. Prvi je put u karijeri izborio finale na tvrdoj podlozi na otvorenom, u polufinalu je bez ikakvih problema u nešto više od sat vremena svladao drugog nositelja turnira, Japanca Keija Nishikorija.

Koliko je Zverev dominantno odigrao govori podatak kako Nishikori niti jednom u čitavom meču nije dohvatio break-priliku, Zverev je bio siguran na servisu u njihovom prvom međusobnom ogledu, bio mu je dovoljan po jedan break u svakom setu za konačnih 6:3 i 6:4.

"Igrao sam odličan meč. Igrao sam dobro s osnovne linije, reternirao sam poprilično dobro. Držao sam servis bez većih problema, sretan sam kako sam igrao", izjavio je Zverev poslije pobjede protiv devetog igrača svijeta.

U finalu će petu titulu ukupno, a četvrtu ove sezone, loviti protiv 15. nositelja, Kevina Andersona. Južnoafrikanac se prvi put nakon dvije godine plasirao u finale nekog turnira, u polufinalu je s 2-0 u setovima svladao domaćeg igrača Jacka Socka.

"Osjećaj je sjajan. Sjajno je što sam danas došao do nove pobjede. Bio je to definitivno težak meč. Osjećam da sam dosta stvari radio vrlo dobro danas, neke sam stvari mogao napraviti bolje. Najvažnije je da sam došao do pobjede i dao si priliku doći do titule. Ovo je odličan početak ljeta, radi se o velikom turniru i vrlo sam sretan što sam u finalu", izjavio je Anderson nakon pobjede.

ATP Washington, polufinale:
Alexander Zverev (NJEM, 5) - Kei Nishikori (JAP, 2) 6:3, 6:4
Kevin Anderson (JAR, 15) - Jack Sock (SAD, 8) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!