Košarka

Sjajni Musa nosio BiH do pobjede, Bavčević stopostotan s Armencima, Makedonci u teškoj poziciji

Branimir Korać • nedjelja, 06.08.2017.
Sjajni Musa nosio BiH do pobjede, Bavčević stopostotan s Armencima, Makedonci u teškoj poziciji
Foto: FaH

Nastavljene su pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u košarci 2019. godine, a individualno najbolji nastup u subotu imao je Cedevitin Džanan Musa koji je nosio BiH do pobjede...

Bugari su upisali i drugu pobjedu u ovim pretkvalifikacijama. U Botevu su ugostili Bjeloruse i glatko su slavili 78:68 te tako napravili novi korak prema ulasku u kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu.

I dok je Bugarska odlično krenula i praktički može reći kako će nastupati u glavnoj rundi kvalifikacija, Bjelorusi imaju još dosta posla kako bi se s Portugalom izborili za jedno od prva dva mjesta.

Najbolji u bugarskom sastavu bili su Pavel Marinov s 22 poena i sedam skokova i Aleksandar Vezenkov s 15 poena i 15 skokova. Kod Bjelorusije Vitalij Liutič upisao je 19 poena.

Nikša Bavčević s Armenijom je upisao i drugu pobjedu, ovaj put protiv Švedske 82:69. Armenci pojačani Ryanom Boatrightom i internacionalcima u posljednjoj četvrtini napravili su preokret i otišli do uvjerljive pobjede.

Šveđanima je to prvi poraz dok je Armenija stigla i do druge domaće pobjede te nastavlja borbu za prolazak u glavnu rundu kvalifikacija.

Boatright je predvodio pobjednika s 23 poena, a Andrew Chrabascz dodao je 18 poena i osam skokova. Šveđane je vukao Marcus Eriksson s 15 poena.

Odličan ulazak u kvalifikacije imaju Nizozemci koji su u gostima svladali Austriju 79:72. Prvi nastup i odmah pobjeda kod protivnika koji je u prvom kolu bio vrlo uvjerljiv u Albaniji.

De Jong s 22 poena i pet skokova te Kloof sa 17 poena bili su najbolji kod Nizozemske, a kod Austrije Pöltl je postigao 24 poena uz pet skokova, a Schreiner 16 poena uz pet skokova.

Sjajnu utakmicu odigrao je Cedevitin Džanan Musa koji je nosio Bosnu i Hercegovinu do pobjede 84:71 te je tako donio BiH prvo slavlje u ovim pretkvalifikacijama.

Slovaci su bili inferioran protivnik i sredinom susreta izgubili su korak s domaćinom te otišli u poraz.

Odlični Musa ubacio je 32 poena uz šut iz igre 12/15, a Aleksandar Lazić dodao je 15 poena i sedam skokova. Kod Slovačke Radoslav Rančik bio je na 14 poena i osam skokova.

Makedonija je u vrlo teškoj poziciji nakon što je upisala i drugi poraz. Na svom parketu u Skoplju izgubila je od Estonije 80:76 i nakon dva odigrana susreta nalazi se na dnu ljestvice bez prava na kiks u nastavku pretkvalifikacija.

Vojdan Stojanovski predvodio ju je s 26 poena koliko je i na drugoj strani ubacio Rain Veideman.

Skupina A:
Armenija - Švedska 82:69
Bosna i Hercegovina - Slovačka 84:71

Skupina B:
Austrija - Nizozemska 72:79

Skupina C:
Makedonija - Estonija 76:80

Skupina D:
Bugarska - Bjelorusija 78:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!