Košarka

Juniori pobjedom protiv Izraela osigurali povratak u diviziju A

Petar Jenjić • subota, 05.08.2017.
Juniori pobjedom protiv Izraela osigurali povratak u diviziju A
Foto: Nikola Movrić

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina osigurala je povratak u diviziju A. U polufinalnom dvoboju svladala je vršnjake iz Izraela 75:69 i za zlatnu medalju će igrati protiv Velike Britanije...

Ono po što je došla, hrvatska juniorska reprezentacija uspjela je i uzeti. Izabranici Vladimira Anzulovića u polufinalu divizije B bili su bolji od vršnjaka iz Izraela rezultatom 75:69 čime su izborili povratak u najviši rang.

Za zlatnu medalju i zaključivanje natjecanja bez poraza igrat će protiv Velike Britanije koja je bila bolja od domaćina Estonije 75:61.

Niti u današnju utakmicu Hrvatska nije krenula najbolje. Izraelci su vodili dobrim dijelom prve dionice, a hrvatski košarkaši držali su se poenima Antonija Jordana. Ipak, u drugoj dionici uslijedilo je odvajanje Hrvatske, na poluvremenu je vodila dvoznamenkastom razlikom (44:34).

Veći dio drugog dijela protekao je bez prevelikih problema za Anzulovićevu momčad. Prvi izraelski povratak Hrvatska je uspjela suzbiti s osam uzastopnih poena. Drugi je stigao u završnim minutama kada je Izrael došao do pet koševa minusa (68:63), imao priliku za dolazak na jedan posjed zaostatka, ali je Hrvatska kroz penal završnicu osigurala pobjedu.

Najbolji je u redovima Hrvatske bio Antonio Jordano sa 17 poena (2/2 za dva, 3/10 za tricu, slobodna bacanja 4/4), dok je Toni Nakić dodao 13 koševa (3/6 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 4/4).

Izraelce je predvodio Tomer Levinson s 24 poena (10/14 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 1/4) i 11 skokova.

Europsko prvenstvo U-18, polufinale:
Hrvatska - Izrael 75:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!