Košarka

Panathinaikos i Fenerbahče otvaraju završni turnir Eurolige u Berlinu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 24.05.2024.
Panathinaikos i Fenerbahče otvaraju završni turnir Eurolige u Berlinu
Foto: EPA

Došli smo do same završnice Eurolige, a odluka o najboljoj europskoj momčadi past će na turniru u Berlinu…

Četiri najbolje momčadi Eurolige u Berlinu će se boriti za titulu najbolje u ovom natjecanju u aktualnoj sezoni. U prvom polufinalu sastaju se Panathinaikos i Fenerbahče dok se u drugom sastaju Real Madrid i Olympiakos.

Igraj na Fenerbahče - Panathinaikosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Panathinaikos i Fenerbahče prvi izlaze na teren u susretu za koji se na papiru očekuje da bude neizvjesniji nego ono drugo polufinale između Real Madrida i Olympiakosa u koje Madriđani ulaze kao favoriti.

Panathinaikos je do završnog turnira došao nakon velike borbe s Maccabijem. Slavio je nakon pet utakmica, Maccabi se pokazao kao vrlo kvalitetan i težak protivnik i da nije PAO imao fantastičnu atmosferu u svojoj dvorani u petoj utakmici, nismo sigurni da danas na njegovom mjestu ne bi bio Maccabi.

S druge strane Fenerbahče je igrao protiv Monaca i imao još teži posao. Monaco je bolje odradio ligaški dio i imao je prednost domaćeg parketa, ali u petoj utakmici u gostima Fener je slavio s 80:79 u produžetku te kupio kartu za Berlin.

Panathinaikos je trenutno s Maccabijem izjednačen po broju titula prvaka Europe, obje momčadi imaju ih po šest te su samo Real Madrid i CSKA Moskva uspješniji. Fenerbahče ima tek jednu i još je dva puta poražen u finalima.

Što su rekli

Kostas Sloukas, bek Panathinaikosa: "Bit će teško, znamo kako je teško igrati protiv Fenerbahčea. Znamo da su prolaz izborili na teškom gostovanju kod Monaca, a nadamo se da ćemo imati veliku podršku naših navijača na tribinama. Vjerujemo da uz njih možemo do finala, ako i uz naš pobjednički mentalitet koji nam puno znači."

Scottie Wilbekin, bek Fenerbahčea: "Mislim da će u ovom susretu veliku ulogu igrati to tko će izgubiti manje lopti. Ako uspijemo smanjiti broj pogrešaka, našli bismo se u dobroj poziciji Bilo bi fantastično da napravimo taj korak dalje i zaigramo u finalu."

Mjesto, vrijeme, suci

Berlin, Uber Arena, 18:00

Suci: Ilija Belošević, Carlos Perugia, Mehdi Difallah

Prošli dvoboj

Ove sezone ovi protivnici su se sastali dva puta i domaćini su oba puta slavili s dvoznamenkastom razlikom.

Prognoza

Vrlo težak dvoboj za predvidjeti, ovdje su šanse 50:50.

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Euroliga, doigravanje

polufinale

Panathinaikos73:57Fenerbahçe
Real Madrid87:76Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!