Košarka

Panathinaikos preko Fenerbahčea do finala i borbe za sedmi naslov prvaka Europe!

Petar Jenjić • petak, 24.05.2024.
Panathinaikos preko Fenerbahčea do finala i borbe za sedmi naslov prvaka Europe!
Foto: EPA

Prvi finalist Eurolige je Panathinaikos koji je u polufinalnom dvoboju slavio protiv Fenerbahčea. Tako će nastaviti borbu za svoj sedmi naslov klupskog prvaka Europe...

Košarkaši Panathinaikosa stigli su do pobjede u prvom od dva polufinala Eurolige i izborili finale gdje će se boriti za svoj sedmi naslov prvaka Europe.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na drugoj strani stajao je Fenerbahče kojeg je grčka momčad svladala rezultatom 73:57 i sada u finalu čeka boljeg iz dvoboja između Real Madrida i Olympiakosa. Veća drama zapravo se odvijala prije početka utakmice.

Neki navijači Fenernahčea ušli su u dvoranu na silu bez ulaznica. Policija je uhitila izgrednike, kao i neke navijače Panathinaikosa zbog ranijih sukoba na ulici. Sat vremena prije očekivanog početka dvorana je bila potpuno prazna pa je njen početak odgođen za 18:26 sati.

Grci su dobili prvu dionicu s 22:13, ali Turci uzvraćaju i do poluvremena se spuštaju na minus dva (38:36). Nijednom tijekom drugog poluvremena Fenerbahče nije uspio prijeći u vodstvo, a posljednju četvrtinu "Zeleni" su dobili 17:7.

Prvo ime Panathinaikosa bio je Mathias Lessort sa 17 koševa i deset skokova, Kendrick Nunn dodao je 14 poena, a Jerian Grant 13 poena.

Najbolji je kod Fenerbahčea bio Nigel Hayes-Davis s 14 koševa.

Euroliga, polufinale:
Panathinaikos - Fenerbahče 73:57

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Euroliga, doigravanje

polufinale

Panathinaikos73:57Fenerbahçe
Real Madrid87:76Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!