Nogomet

VIDEO: Austria u završnici bečkog derbija izvukla prvi prvenstveni bod

Dario Dodić • nedjelja, 06.08.2017.
VIDEO: Austria u završnici bečkog derbija izvukla prvi prvenstveni bod
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Austrije Beč tek su u trećem kolu austrijskog prvenstva došli do prvog boda. U bečkom su derbiju gubili 2:0 u gostima kod Rapida, ali su u završnici uspjeli doći do boda, završilo je 2:2...

Osijek će u posljednjem pretkolu Europske lige snage odmjeriti s bečkom Austrijom, koja je danas, u trećem kolu, upisala prvi prvenstveni bod. Opasno je visio nad glavama Bečana novi poraz, gubili su 2:0 protiv ljutog rivala Rapida, ali su u završnici došli do boda.

Nije Austria impresionirala, naprotiv, dobar dio susreta bila je u podređenom položaju, obrana je djelovala vrlo porozno što su igrači Rapida znali koristiti.

Bolju igru u prvom dijelu Rapid je naplatio u 39. minuti. Sjajan ubačaj s lijeve strane je poslao Schrammel, Schaub je neobjašnjivo ostao sam kao duh na pet metara i lagano glavom matirao Hadžikića za 1:0.

Austrijina obrana izgledala je još gore u nastavku pa je u 55. minuti Schaub drugim pogotkom povisio na 2:0 za domaćine. Nevjerojatan niz pogrešaka gostujućih igrača rezultirao je slabom reakcijom Hadžikića, koji šalje loptu u noge Schauba, vratar Austrije nije se uspio vratiti na gol pa Schaub s 30-ak metara poentira u praznu mrežu.

Ipak, u posljednjih 20-ak minuta budi se Austria i na krilima sjajnog Prokopa dolazi do remija. Prvo je mladi Prokop na dodavanje Piresa smanjio na 2:1 u 72. minuti, da bi u 85. minuti iznudio jedanaesterac i isključenje Schrammela. S bijele je točke za 2:2 zabio Holzhauser.

Susret je prekinut minutu kasnije zbog izgreda navijača, koji su bacanjem predmeta ometali izvođenje kornera igrača Austrije. Nakon desetak minuta pauze utakmica je nastavljena, mogla je Austria i do pobjede u 100. minuti kada je odlično tukao Friesenbichler, ali malo kraj desne vratnice.

Petar Filipović odigrao je svih 90 minuta za goste.


Rapid Vienna 2 - 2 Austria Vienna All Goals in HD by sportsplay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!