Košarka

Izrael bolji od Rusije, Goran Dragić i Dončić predvodili Sloveniju do pobjede protiv Čeha

Petar Jenjić • nedjelja, 06.08.2017.
Izrael bolji od Rusije, Goran Dragić i Dončić predvodili Sloveniju do pobjede protiv Čeha
Foto: EPA

Odigrane su dvije pripremne utakmice uoči početka Eurobasketa. Izrael je na gostujućem terenu svladao Rusiju 79:71, dok je Slovenija pobijedila Češku 88:80 u dvoboju koji je prelomila u posljednjih pet minuta...

U finalu "Kondrašin i Belov" Cupa košarkaši Izraela nastavili su s pobjedama uoči Eurobasketa. Jedan od domaćina svladao je Rusiju 79:71, u dvoboju gdje je dominirao većim dijelom susreta. Uoči posljednje četvrtine imao je 12 koševa prednosti koje je uspio sačuvati do kraja.

Na spomenutom turniru Izraelci su porazili i Finsku te su nakon dviju pobjeda protiv Rumunjske ostali neporaženi u prijateljskim utakmicama ovog ljeta. Ovaj rezultat ujedno je značio i prvi poraz Rusije otkad je preuzeo Sergej Bazarevič.

Najbolji je kod Izraela bio Shawn Dawson s 18 poena i šest skokova, Lior Eliyahu je dodao deset koševa. Ruse je predvodio Aleksej Šved s 20 poena i šest asistencija.

Turnir na domaćem terenu u Mariboru osvojila je Slovenija koja je pobijedila Češku rezultatom 88:80. Još je u 35. minuti bilo 74:74, da bi domaćin u minuti napravio seriju 7:0, vrlo brzo došao i do dvoznamenkaste prednosti te zaključio susret pobjedom.

Sloveniju je predvodio Luka Dončić s 20 poena i osam skokova, dok je Goran Dragić dodao 18 koševa i šest asistencija. Najbolji je kod Čeha bio Martin Peterka sa 17 koševa.

Prijateljske utakmice:
Rusija - Izrael 71:79
Slovenija - Češka 88:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!