Nogomet

VIDEO: Brozović i Kalinić strijelci u pobjedama, visoka slavlja za Kovača, Jurića i Leku

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.08.2017.
VIDEO: Brozović i Kalinić strijelci u pobjedama, visoka slavlja za Kovača, Jurića i Leku
Foto: EPA

I u nedjelju hrvatski internacionalci bili su raspoloženi. Neki su se isticali pogocima dok su treneri redom bilježili dobre rezultate...

Prijateljske

Niko Kovač upisao je novu pobjedu s Eintrachtom uoči početka novog prvenstva. Protiv FSV Frankfurta njegova momčad slavila je s visokih 5:2.

Daichi Kamada koji je ovog ljeta stigao iz Tosua doveo je Eintracht u vodstvo da bi prvo poluvrijeme pogotkom za 2:0 zaključio Branimir Hrgota.

U nastavku susreta Renat Dadachov, Max Besuschkow i Luka Jović nastavili su puniti mrežu FSV-a.

Fiorentina je upisala pobjedu protiv Wolfsburga 2:0. Nijemci su u posljednja dva ozbiljna susreta prije početka nove sezone upisali poraze pa su ih tako nakon igrača Newcastlea svladali i Fiorentinini.

Momčad iz Firenze povela je u 38. minuti pogotkom Nikole Kalinića kojeg je sjajno proigrao Matias Fernandez. Početkom drugog dijela Federico Chiesa povisio je na 2:0.

Ivan Jurić s Genoom stigao je do visoke pobjede protiv Heerenveena i naznačio je da je njegova momčad spremna za prvenstvo. Genoa je Nizozemce pregazila s 4:0.

Dvostruki strijelac bio je portugalski veznjak Miguel Veloso, a po jedan pogodak dodali su Giovanni Simeone i Rafaele Palladino.

Vrlo zadovoljni mogu biti u Interu, upisana je nova pripremna pobjeda, ovaj put protiv Villarreala s visokih 3:1. Ivan Perišić krenuo je od prve minute, a Marcelo Brozović ušao je u nastavku te bio među strijelcima.

Hrvatski reprezentativac u 90. minuti postavio je konačnih 3:1 nakon dobrog izlaska pred vratara Villarreala i rutinske realizacije.

Norveška

U 18. kolu norveškog prvenstva Marko Ćosić debitirao je u redovima Haugesunda i neće taj debi pamtiti po dobrom, Njegova momčad poražena je kod Sarpsborga 2:1, a Ćosić je postigao autogol.

Haugesund je vodio od 33. minute također zahvaljujući autogolu, ovaj put Rosteda, a u 63. minuti Ćosić je vratio domaćina u igru. Nakon udarca Diatte, uklizavao je na loptu s Mortensenom, napadač domaćina promašio ju je, ali Ćosić ju je ugurao u mrežu. U sudačkoj nadoknadi Halvorsen je donio sva tri boda Sarpsborgu.

Donedavni branič Intera odigrao je cijelu utakmicu.

Poljska

Nakon ispadanja iz Europe, Nenad Bjelica s Lechom je započeo oporavak prvenstvenom pobjedom u gostima kod Cracovije.

Lech je slavio s 2:0, a do bodova je stigao golovima u zadnjih deset minuta. Kamil Jozwiak načeo je mrežu Lecha u 82. minuti, a na konačnih 2:0 povisio je dvije minute kasnije Christian Gytkjaer.

Mario Šitum kod Lecha odradio je cijelu utakmicu te zaradio žuti karton.

Belgija

I drugu pobjedu upisao je Ivan Leko koji je s Club Bruggeom svladao na svom travnjaku Eupen s 3:1. Nakon dva kola Brugge je jedna od tri stopostotne momčadi, a Eupen jedna od četiri momčadi bez ijednog boda.

Diawandou Diagne rano je doveo Eupen u vodstvo da bi Jelle Vossen, Dennis Bonaventure i Abdoulay Diaby donijeli domaćinu preokret.

Slovenija

Slovenci su imali na rasporedu četvrto kolo, a do iznenađenja stigla je ND Gorica koja je u gostima remizirala s Domžalama 1:1. Ovo je prvi ovosezonski bod Goričana.

Poveli su u 52. minuti pogotkom Donatusa Edafea, no domaćin je imao odgovor i preko hrvatskog internacionalca Petra Franjića poravnao je sedam minuta kasnije.

Franjić je igrao do 69. minute kada ga je zamijenio Ožbolt dok je na drugoj strani Andrija Filipović na poluvremenu zamijenio Žigona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!