Košarka

Grčka potopila Rumunjsku, Britanci do lagane pobjede protiv Ukrajine

Petar Jenjić • utorak, 08.08.2017.
Grčka potopila Rumunjsku, Britanci do lagane pobjede protiv Ukrajine
Foto: EPA

Odigrane su dvije pripremne utakmice na turniru u grčkom Patrasu gdje je do pobjede došao domaćin protiv reprezentacije Rumunjske 106:48. U drugom susretu Velika Britanija se glatko obračunala s Ukrajinom, slavila je rezultatom 86:64...

Prevelikih problema nije imala košarkaška reprezentacija Velike Britanije koja je u prvom susretu na pripremnom turniru u Grčkoj svladala Ukrajinu 86:64. U dvoboju lišenom bilo kakve neizvjesnosti Britanci su već na poluvremenu imali 19 koševa prednosti (48:29) koje su bez većih problema sačuvali do kraja utakmice.

Najbolji je u redovima Britanaca bio Gabe Olaseni sa 16 koševa, dok je Daniel Clark dodao 11 poena. Jedini dvoznamenkast kod Ukrajine bio je Aleksandar Mišula s 12 koševa.

Na istom turniru, u svojoj prvoj pripremnoj utakmici ovog ljeta, Grčka je potpuno razbila Rumunjsku i to s visokih 106:48. Već su nakon prve četvrtine Grci imali 15 koševa prednosti (22:7), nakon koje su ostali vrlo agresivni sve do samog kraja utakmice.

Do pobjede je Grčku predvodio Kostas Papanikolaou sa 17 poena, Nikos Pappas je dodao 14 koševa. Vlad Moldoveanu bio je najbolji kod Rumunja s 14 poena.

Prijateljske utakmice:
Velika Britanija - Ukrajina 86:64
Grčka - Rumunjska 106:48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!