Nogomet

Počinje jubilarni 15. međunarodni turnir Mladen Ramljak

Sportnet • srijeda, 09.08.2017.
Počinje jubilarni 15. međunarodni turnir Mladen Ramljak
Foto: FaH

Na Maksimir ove godine uz domaćina Dinamo, dolaze Real Madrid, Feyenoord, Eintracht Frankfurt, Ferencvaros, Austria Beč, Rijeka i južnokorejski Ulsan Hyundai...

U četvrtak, 10. kolovoza, u Zagrebu počinje jubilarni 15. međunarodni turnir Mladen Ramljak na kojem će uz juniore domaćina turnira GNK Dinamo, zaigrati i jaki juniorski sastavi: Real Madrid C.F., Feyenoord Rotterdam, Eintracht Frankfurt e.V., Ferencvarosi TC, FK Austria Wien, Ulsan Hyundai FC i HNK Rijeka. Memorijal Mladen Ramljak do danas je postigao status prestižnog i jednog od najuglednijih juniorskih turnira u Europi na kojem svake godine sudjeluju najjači klubovi svijeta.

Nogometni spektakl koji će trajati do 13. kolovoza, održava se na trening kompleksu stadiona Maksimir; na juniorskom terenu u jutarnjim satima te na terenu Hitrec-Kacian u popodnevnim satima (ulaz s Maksimirske ceste). U skupini A uz domaćina Dinamo, igrat će još Real Madrid, Ferencvaros Budapest i Austria Wien. U skupini B snage će odmjeriti Ulsan Hyundai, Eintracht Frankfurt, Feyenoord Rotterdam i Rijeka.

Navijači će i ove godine imati priliku četiri dana uživati u juniorskom nogometu i gledati sjajne nogometne poteze budućih zvijezda, a modri je klub pripremio dvije vrste ulaznica za turnir. Cijena pojedinačne ulaznice za svaki od četiri dana iznosi 10 kuna, dok je cijena paketa za sva četiri dana 20 kuna. Radno vrijeme Ticket pointa kod stadiona Maksimir bit će od petka, 10.8., do subote, 12.8. od 10:00 do 20 sati, dok će blagajne u nedjelju, 13.8. raditi od 8:00 do 12:30 sati.

Protivnici Dinama u skupini A redom će biti Ferencvaros (četvrtak, 18:15h), Austria Wien (petak, 18:15h) i Real Madrid (subota, 16:30h). Utakmice za plasman na rasporedu su u nedjelju, 13. kolovoza, a finale se igra od 13:00h na Hitrec-Kacianu.

Podsjetimo, turnir se održava u godini kada GNK Dinamo obilježava 50. obljetnicu osvajanja Kupa velesajamskih gradova, jedinog europskog trofeja u hrvatskom klupskom nogometu, kad je u momčadi Dinama igrao upravo Mladen Ramljak.

Na Ramljaku svake godine sudjeluje još sedam jakih hrvatskih i inozemnih klubova. U povijesti turnira nastupali su predstavnici čak 28 svjetskih zemalja, od Austrije i Španjolske, preko Rusije i Portugala, do Brazila i Australije, a neki od bivših sudionika su Rapid Beč, Slavia Prag, Olympiakos, HNK Hajduk, Ferencvaros, Hertha Berlin, FC Porto, Benfica, Steaua Bukurešt, USA U-18, Atletico Mineiro, Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia, Galatasaray, Dynamo Kiev…

Pravo nastupa imaju kadeti i ulazni juniori, a do sada su na Ramljaku nastupali brojni igrači koji su kasnije nosili i dres hrvatske reprezentacije: Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Milan Badelj, Duje Čop, Šime Vrsaljko, Andrej Kramarić, Domagoj Antolić, Josip Pivarić, Mateo Kovačić, Jozo Šimunović, Tin Jedvaj, Alen Halilović, Ivan Šunjić, Ante Ćorić, Filip Benković, i drugi.

U prosincu ove godine Dinamo će obilježiti i 50 godina od službenog osnivanja Nogometne škole GNK Dinamo. Dinamova škola danas je jedna od najboljih u Europi što potvrđuje i činjenica da su juniori modrog kluba do sada čak 12 puta osvojili memorijal Mladen Ramljak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!